Stiri

Noua generatie Toyota Land Cruiser vine cu un design angular si multe noutati tehnice

De 11 iunie 2021No Comments
; ; ; ; ; ;

Un model emblematic pentru Toyota, noul Land Cruiser Seria 300 evolueaza stilistic, preluand stilul angular al ultimelor modele ale marcii. Lateralul este asemanator cu al vechii generatii (Seria 200), dar blocurile optice, imensa grila si hayonul vertical, cu luneta supradimensionata sunt elemente particulare, cu iz american.

Pasajele rotilor patratoase si gartda la sol mare, alaturi de lungimea de 4,97 metri (identica cu a modelului inlocuit) si ampatamentul de 2,85 metri ii confera masinii o alura impozanta, spectaculoasa chiar. Cu toate acestea, masa proprie este mai mica cu 200 kg comparativ cu vechiul Land Cruiser.

Este folosita o platforma tehnica noua, TNGA (Toyota New Global Architecture), care a fost conceputa special pentru modelele cu sasiu separat. Sunt disponibile doua V6 biturbo, unul cu benzina de 3.5 litri, 415 CP si 650 Nm, si un diesel de 3.3 litri, 309 CP si 700 Nm, ambele cuplate la o transmisie automata cu zece trepte. Suspensia a primit o atentie particulara pentru a oferi mai mult confort, dar si o cursa generoasa in off-road, primind in premiera mopndiala sistemul Electronic Kinetic Dynamic Suspension (E-KDSS).

Interiorul este dominat de o plansa de bord impozanta, cu multe butoane fizice supradimensionate, dar si un imens display central pe care sunt proiectat si imaginile sistemului Multi-Terrain Monitor, o alta premiera pentru o Toyota. Acesta prezinta in timp real imagini ale suprafetei de rulare de sub masina, selectionand automat modul de condus. Noul Land Cruiser va intra la vanzare in aceasta vara, dar Toyota nu a anuntat deocamdata pietele unde va fi disponibil.

Share