HighlightStiri

Noua Kia Sorento arata unghiul mort pe instrumentarul de bord

Noua generatie Sorento este primul model Kia vandut in Europa echipat cu noua tehnologie Blind-Spot View Monitor (BVM). Aceasta afiseaza imagini video de inalta rezolutie in partea stanga sau partea dreapta a instrumentarului de bord TFT-LCD de 12,3 inci, daca soferul semnalizeaza schimbarea benzii de circulatie si un alt automobil este “ ascuns” in unghiul mort.

Imaginile cu automobilul aflat in punctul mort sunt afisate fie in locul vitezometrului, fie al turometrului (sau in locul cadrumului aferent sistemului hybrid in cazul lui Sorento Hybrid), in timp ce afiseaza in continuare soferului viteza curenta a automobilului. Informatiile sunt oferite de camerele video de inalta rezolutie, amplasate in carcasele oglinzilor laterale.

Tehnologia BVM Kia este oferita cumparatorilor europeni ai modelului Sorento ca parte a pachetului ce include sistemul de vizualizare 360° (Surround View Monitor) si sistemul de asistenta la evitarea coliziunii in momentul parcarii (PCA – Parking Collision-Avoidance Assist), dar si sistemul audio Bose Performance series.

Acest pachet de tehnologii este disponibil pe automobilele comercializate in Europa si echipate cu functia de asistenta a evitarii coliziunii cu automobilele aflate in unghiul mort (BCA – Blind-Spot Collision-Avoidance Assist) oferit de Kia.

Share

Leave a Reply

6 + five =