Stiri

Noua sportiva ce va fi produsa in parteneriat de BMW si Toyota va avea propulsie hibrida

De 24 martie 2014No Comments

Primul model realizat in colaborare de BMW si Toyota se va folosi de experienta in domeniul propulsiei hibride acumulata de constructorul japonez in cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Noul model a fost confirmat deja de catre cei doi constructori si va fi prezentat sub forma unui inlocuitor pentru Z4, urmand ca ulterior Toyota sa ne prezinte urmatoarea generatie Supra, ce va folosi aceeasi platforma tehnica.

Rolul celor de la Toyota in realizarea noului model este sistemul hibrid ce foloseste un condensator de mare capacitate in loc de baterie, tehnologie dezvoltata pentru monopostul Le Mans LMP1. Acesta este capabil sa stocheze rapid o cantitate mai mare de energie, insa pentru periaode scurte de timp, ideal pentru circuit unde franarile urmate de acceleratii puternice sunt foarte dese.

 

Motorul termic nu va avea o capacitate cilindrica mai amre de doi litri si va fi furnizat de BMW. Motoarele electrice vor antrena puntea fata, dand posibilitatea uitatii de control, care este pusa la punct de Toyota, sa simuleze o transmisie integrala si sa ofere functia de “torque-vectoring”.

Share

Leave a Reply

16 − 8 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373