HighlightStiri

Noua taxa auto va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2019

De 27 noiembrie 2018No Comments

Guvernul Romaniei a anuntat prin vocea Ministrului Mediului, Gratiela Gavrilescu, ca noua taxa auto este aproape gata si va intra in vigoare, treptat, de la 1 ianuarie 2019. Principiul de baza al noii taxe destinate posesorilor de automobile din Romania – poluatorul plateste- ia in calcul capacitatea cilindrica, norma de poluare si nivelul de emisii ale autovehiculului.

Ministru Mediului a precizat ca nu e vorba despre o taxa de poluare sau de timbru, sublinind ca nu se va folosi  acest cuvant in definerea noii legislatii, principiul fiind de plata pentru poluare, fie ca este vorba despre emisii, deseuri sau alte elemente daunatoare pentru mediu.

Fara sa ofere explicatii lamuritoare, Gratiela Gavrilescu a mai declarat ca forma finala a acestei legi „se apropie”, mentionand ca au lucrat specialisti din cadrul Ministerului Mediului, Administratiei Fondului de Mediu, Ministerul Transportului, Ministerului Finantelor si RAR, fiind consultati si cei doi producatori locali de automobile, Dacia si Ford.

Deocamdata, reprezentantii guvernamentali nu au luat in calcul o taxare, plata suplimentara, pentru posesorii de masini diesel, conform Ministrului Mediului, care sustine ca e nevoie de dezbatere serioasa in aceasta privinta. Un lucru este cert, absolut toate automobilele cu propulsie termica vor fi supuse unei plati pentru poluare. Automobilele electrice vor fi scutite de la aceasta plata, intrucat nu polueaza in mod direct.

Share

Leave a Reply

15 + 3 =