Stiri

Noua Toyota Yaris obtine cinci stele dupa noua metodologie Euro NCAP

De 17 septembrie 2020No Comments

Noua generatie Toyota Yaris este primul model testat de forul european, conform noilor proceduri, care sunt mult mai dure. Chiar si asa, Yaris a obtinut cinci stele si a avut un comportament excelent la toate tipurile de impact. In cadrul noilor teste, impactul frontal se face cu o bariera mobila care vine din sensul opus si se loveste frontal cu masina. Aceasta noua procedura evalueaza atat protectia ocupantilor, cat si potentialul distructiv pe care il are masina pentru vehiculul pe care il loveste.

In ceea ce priveste impactul lateral, au fost marite viteza de impact si masa barierei. Euro NCAP evalueaza acum si potentialul impact dintre sofer si pasagerul din fata, asa numitul far-side impact. Pentru acest test, Toyota Yaris are doua airbag-uri centrale, montate pe partea laterala a scaunelor frontale, care protejeaza cei doi pasageri unul fata de celalalt.

De altfel, pictograma prezentata de Euro NCAP pentru foloseste exclusiv culoarea verde in zona de impact, semn ca fortele au fost minime. In testul de impact frontal, Yaris primeste 12 puncte din 16, la cel laerla 15 din 16, in vreme ce la impactul din spate respectiv salvare si descarcerare obtine maximul de puncte. per total, protrectia pasagerilor adulti are un rating de 86%.

In cazul copiilor, procentajul este de 81%, pietonii sunt protejati bine (rating 78), iar sistemele de asistare primesc 85 de procente. Printre sistemele care au adus puncte se numara si ultima generatie a sistemului Toyota Safety Sense, care poate opri masina in timpul virajelor in intersectii, pentru a evita un impact cu masinile ce vin din sens opus.  Per total, scorul obtinut de Toyota yaris in urma sesiunii de testare este 13,7 puncte, adica 85%.

Share