HighlightStiri

Noul Audi A3 sedan primeste motorizari mild-hybrid

De 21 aprilie 2020No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

A doua generatie Audi A3 sedan a fost redesenata complet fata de modelul anterior si a castigat in dimensiuni. La 4,5 metri lungime, are 40 mm in plus fata de vechiul A3, respectiv 150 mm comparativ cu hatchbackul. Linia noii berline a devenit mai dnamica, cu accente de coupe catre partea posterioara, datorita montantului C mai inclinat. Zona anterioara este preluata de la hatchback, iar stopurile orizontale translateaza aceeasi idee stilistica de la faruri. In premiera, luminile de zi sunt digitale, formate din 15 LED-uri, ceea ce permite ca in functie de echipare, semnatura luminoasa se fie personalizata individual.

Fluiditatea formelor au determinat si un Cx mai mic cu 0,04 fata de vechiul model (0,25 in prezent), pastrandu-se aceeasi capacitate a portbagajului (425 litri). Judecand strict vizual, daca alaturam noul A3 sedan concurentilor sai BMW Seria 2 Gran Coupe si Mercedes-Benz A Class sedan, modelul din Ingolstadt a preferat un design mai conservator, care ar putea fi mai “rezistent” in timp. 

Interiorul este preluat de la hatchback, cu o plansa de bord foarte digitalizata si particulara prin pozitionarea gurilor de ventilatie in partea de sus. Consola integreaza un display de 10,1 inci si comenzile fizice ale climatizarii (tastele au luat locul vechilor butoane rotative), in vreme ce instrumentarul de bord isi proiecteaza informatiile pe un ecran de 10,25 inci. 

Bazat pe noua arhitectura MIB3, sistemul de infotainment integreaza un eSim LTE si un hotspot WLAN. Ofera conectivitate Apple CarPlay (fara cablu) si Android Auto, iar din vara va primi asistenta vocala Alexa de la Amazon. Versiunile echipate cu transmisie automata au un schimbartor de viteze nou sub forma unui mic stick shift-by-wire, in stilul lui VW Golf 8. 

Gama de motorizari este similara cu a versiunii in cinci usi. Pentru benzina vorbim despre un 1.5 litri TFSI de 150 CP (35 TFSI) in doua versiun: mild-hybrid 48V, cu transmisie S tronic cu sapte trepte, respectiv conventional cu transmisie manuala cu sase trepte, la care se va adauga in scurt timp un trei cilindri 30 TFSI de 1.0 litri si 110 CP cu tehnologie mild-hybrid. La diesel este prezent doar motorul 2 litri, in doua versiuni de putere: 115 CP (30 TDI) si 150 CP (35 TDI). In Germania, pretul de intrare in gama pentru Audi A3 sedan este de 27.700 euro, pentru versiunea 30 TFSI.

Share

Leave a Reply

nine − six =