Stiri

Noul Bentley Continental GT

De 30 august 2017No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Bentley a prezentat noul Continental GT, model care are ambitia de a se aseza in fruntea segmentului Grand Tourer.

Pentru Continental GT, Bentley a apelat la liniile conceptului EXP 10 Speed 6, motiv suficient ca noul model sa prezinte o estetica marcata de forme sculpturale si dinamism. Proportiile modelului au fost schimbate in comparatie cu actuala generatie, astfel incat noul Continental GT sa fie mai lung, mai scund, lucru vizibil mai ales prin lungimea capotei si coborarea nasului masinii.  Designul posteriorului este marcat de folosirea stopurilor eliptice, asortate prin forma cu gurile de evacuare. Ampatamentul modelului a crescut cu 110 mm in timp ce latimea a crescut cu 25 mm. Acest aspect are repercusiuni asupra spatiului interior dar permite si instalarea unui motor electric de 48 volti.

Bentley anunta ca 82% din componentele modelului sunt produse bespoke iar modelul cu motorizare W12 are o masa cu 85 kg mai mica decat actualul Conti GT. Pe langa caroseria de aluminiu, care influenteaza formele speciale ale modelului, Bentley Continental GT dispune de o motorizare W12 de 6.0 litri twin-turbo prevazut cu transmisie automata etajata in 8 rapoarte. Motorul dezvolta pana la 626 cai putere si un cuplu maxim de 900 Nm. Cu acest bagaj, Continental GT poate accelera de la 0 la 100 km/h in 3,7 secunde si atinge viteza maxima de 333 km/h.

Interiorul beneficiaza de cele mai elgante si mai bune materiale. Bentley anunta ca a folosit piele naturala, a inserat accente din crom slefuite manual sau insertii din lemn. Mandria interiorului consta in noul sistem de infotainment cu display de 12,3 inch, cu mai multe functii de rotatie. Display-ul poate sa se roteasca complet astfel incat pe partea din spate sa afiseze trei cadrane care reprezinta un cronograf, un compas si un termometru.

Bentley va incepe productia in ultimele luni ale acestui an iar primul Continental GT va ajunge la client in primavara lui 2018.

Share

Leave a Reply

2 × 3 =