Stiri

Noul BMW Seria 7 debuteaza in Europa cu versiunea electrica i7

De 20 aprilie 2022aprilie 21st, 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

A saptea generatie a navei amiral BMW rupe complet legatura de design cu celelalte modele “termice” din gama. Toate pozele spion s-au adeverit si noul Seria 7 abordeaza imensa grila – iluminata pe contur -, impreuna cu banda extrem de subtire de lumini montata “on top”, ce reuneste luminile de zi, luminile de pozitie si semnalizatoarele. In standard vine cu faruri LED adaptive, inclusiv faza lunga cu functie matrix si asistentul de faza lunga BMW Selective Beam cu efect antiorbire, pozitionate in unitatile inferioare intunecate din spoilerul fata.

Pentru caroserie este disponibila o nuanta non-metalizata si noua nuante metalizate, plus inca patru culori BMW Individual, care vor aparea in oferta intr-o etapa ulterioara. O premiera in spectrul de culori disponibile din fabrica pentru toate variantele de model este un finisaj in doua tonuri.

Noua generatie a crescut in dimensiuni si este oferita intr-o singura versiune de ampatrament: 3.215 mm, cu 5 mm mai mult decat ampatamentul lung de la vechiul model. Lungimea caroseriei a crescut cu 130 mm, pana la 5.391 mm, la fel si latimea si-a mai adaugat 48 mm, pana la 1.950 mm. Cu o inaltime de 1.544 mm, actuala generatie este mai scunda cu 5 cm comparati cu cea veche.

Interiorul aduce o revolutie de cel putin doua generatii, printr-un nivel de digitalizare aproape extrem. Plansa de bord este formata dintr-un ecran curbat, format din doua display-uri, de 12,3 inci in spatele volanului, respectiv de 14,9 inci pe centru. Volanul si selectorul de viteze de pe consola centrala au de asemenea un nou design.

iBMW Interaction Bar isi face debutul aici ca o noua generatie de elemente de control/operare si design. Pentru locurile din spate este pregatita o mini sala de cinema, cu BMW Theatre Screen, cu ecran de 31,2 inci, care se extinde din plafon si inlocuieste ecranele clasice din spatarele scaunelor.

Include Amazon Fire TV, rezolutie 8K, sistem de sonorizare Bowers & Wilkins Surround cu shakers optionale in scaune si afisaje toiuch de 5,5 inci pe panourile usilor. De asemenea, soferul si pasagerul din fata pot utiliza in premiera streaming video-on-demand Youtube pe displayul central. 

Sistemul de operare are ultimul soft, BMW 8, pentru head-up display se poate comanda functia optionala Augmented View, iar noua BMW Digital Key Plus transforma un iPhone Apple intr-o cheie cu functionalitate completa.

In Europa, noul BMW Seria 7 va fi lansat exclusiv in prima faza sub forma variantei electrice BMW i7 xDrive60, cu doua motoare si o putere totala de 544 CP. Autonomia anuntata este de  590-625 km. Vor urma si alte versiuni de motorizare cu benzina (disponibile deja in SUA si China), cu tehnologie mild-hybrid 48V. BMW 760i xDrive este varf de gama cu noul V8 de 544 CP.

Un motor diesel, cu sase cilindri in linie, care dezvolta 300 CP (740d xDrive) va fi adaugat portofoliului de sisteme de propulsie din Europa in primavara anului 2023. Se asteapta ca variante plug-in hybrid ale noului Seria 7 sa se alature portofoliului pe un numar mare de piete la inceputul anului 2023. Va urma inclusiv un i7 M70 xDrive, de 660 CP.

Au fost aduse imbunatatiri atat la suspensia pneumatica pe ambele punti care este disponibila standard, cat si la directia activa integral oferita optional, dar si pentru implementarea pe termen mediu a functiilor de condus autonom de Nivel 3.

Functia de control de la distanta – se preconizeaza ca va fi disponibila din primavara anului 2023 – va permite conducatorului sa controleze sarcinile automate de parcare si manevrare din exteriorul automobilului folosind smartphone-ul si aplicatia MyBMW. Noul BMW Seria 7 se va fabrica tot la Dingolfing, Germania, lansarea sa pe piata mondiala urmand a avea loc in luna noiembrie a acestui an.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373