HighlightStiri

Noul BMW Seria 8 Convertible, prezentat oficial

De 2 noiembrie 2018No Comments
;;;;;;;;;;;;;;;;

BMW a dezvaluit oficial noul model Seria 8 Convertible, versiunea decapotabila a recent lansatului coupe Seria 8. BMW M850i xDrive Convertible va debuta in showroom-uri in prima parte a anului viitor si va beneficia de un acoperis retractabil soft top care se deschide sau inchide in maxim 15 secunde pana la viteze de 50 km/h.

Noutatile aduse de versiunea cabrio a lui Seria 8 nu se limiteaza insa la acoperisul textil. BMW a dorit sa ofere mai multa originalitate modelului cabrio si l-a prevazut cu un design special al posteriorului. In plus, Seria 8 Convertible dispune de doua bare de protectie din aluminiu anti rasturnare care se deschid intr-o fractiune de secunda.

In rest, versiunea cabrio urmeaza pasii stilistici ai coupe-ului, prin grila masiva flancata de blocurile optice adaptive cu LED-uri prevazute cu tehnologia laser, evacuari in forma de trapez sau jante M din aliaj, de 20 inch. Clientii care doresc mai multa sportivitate au optiunea de a comanda pachetul M Carbon Exterior.

La interior, modelul cabriolet urmeaza pasii versiunii coupe,  aducand in plus butoane pentru controlul acoperisului soft top sau optional, incalzire pe scaune in zona umerilor. Modelul vine standard cu tapiterie din piele Merino, sistem de lumini ambientale si un sistem audio cu 12 difuzoare de la Harman Kardon.

Sub capota se va regasi motorul V8 twin-turbo capabil sa dezvolte 523 cai putere si un cuplu maxim de 748 Nm. In aceasta configuratie, BMW M850i xDrive accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3,8 secunde si are o viteza maxima limitata electrinic la 250 km/h. Paleta de tehnologii active de siguranta cuprinde  Active Cruise Control cu Stop & Go, Lane Keeping Assistant cu Active Side Collision Protection, Lane Departure Warning, Active Blind Spot Detection si Crossing Traffic Warning.

Share

Leave a Reply

six + eighteen =