HighlightStiri

Noul DS 4 devine al patrulea model DS Automobiles

De 3 februarie 2021No Comments
; ; ; ; ;

DS Automobiles lanseaza al patrulea model al marcii, dupa DS 3 Crossback, DS 7 Crossback si DS 9. Dimensiunile –  lungime 4,4 metri, latime 1,83 m, respectiv inaltime 1,47 m – il plaseaza pe DS 4 in segmentul C, insa alura este a unui SUV coupe. Elemente exetrioare specificeale sunt manerele retractabile ale portierelor, semnatura luminoasa, farurile cu tehnologia Matrix LED VISION, jante de pana la 20 de inci, respectiv elementele lucioase negre precum cadrul geamurilor, calandrul, barele de pe plafon. 

Sunt oferite trei echipari, DS 4, DS 4 CROSS si DS 4 PERFORMANCE.  Versiunea CROSS poate fi dotata optional cu tehnologia Advanced Traction Control cu Hill Assist Descent Control, cu modurile nisip, zapada si noroi. Mai dinamic, DS 4 PERFORMANCE LINE propune un exterior cu finisaj negru si pachetul Black, jante negre specifice si un interior exclusiv.

Asemenea celorlalte modele DS, interiorul are un design futurist, cu solutii inteligente, cum ar fi sistemul de ventilatie DS Air, cu aeratoare centrale compacte, prevazute cu aripioare invizibile. Habitaclul primeste materiale precum piele, Alcantara®, carbon forjat si lemn. Dotarile prevad inclusiv scaune fata cu ventilatie si functie de masaj, tapiterii cu broderie si cusaturi personalizate, iluminare ambientala si sistem HI-FI Focal de 690 W. 

DS 4 este dezvoltat pe o noua versiune a platformei EMP2, care introduce componente noi din materiale compozite, piese structurale presate la cald si elemente mai compacte. Portbagajul ofera un volum de 430 litri, are functie de deschidere hands-free si hayon cu actionare electrica.

In ceea ce priveste sistemele conventionale de propulsie, vor fi oferite motoare cu benzina Puretech, in versiuni de 130, 180 si 225 CP si un diesel BlueHDi de 130 CP. Modelul PHEV combina un motor cu 4 cilindri, benzina, de 180 CP si un motor electric de 110 CP, pentru o putere combinata de 225 CP. Autonomia electrica trece de 50 kilometri. Toate motoarele vor fi cuplate la o transmisie automata cu 8 rapoarte.

Sunt prezente tehnologii noi, precum DS Extended Head Up display, ce proiecteaza informatiile pe o diagonala de 21 de inci la 4 metri in fata parbrizului, o premiera in segment. Sistemul de infotainment, DS Iris System, cu diplay de 10 inci incorporeaza ergonomia unui smartphone cu o interfata tactila, poate fi controlat prin voce si gesturi, incluzand si un asistent personal.

DS 4 ofera condus autonom de nivelul 2, ca si celelalte modele DS, dar primeste un update major pentru cu DS Drive Assist 2.0, ce adauga trei noi functii: depasirile semi-automate, adaptarea vitezei in curbe, anticiparea limitei de viteza. Mai sunt prezente suspensia activa cu scanarea drumului si sistem night vision.
DS 4 va fi disponibil la vanzare incepand cu al patrulea trimestru al anului 2021.

Share