Stiri

Noul Fiat Doblo se va fabrica in Portugalia, alaturi de alte utilitare ale Grupului Stellantis

De 8 iulie 2022No Comments

Cu prilejul aniversarii a 60 de ani de activitate a fabricii din Mangualdo, Portugalia, CEO-ul Grupului Stellantis, Carlos Tavares si presedintele republicii, Marcelo Rebelo de Sousa au anuntat ca Fiat Doblo va deveni al patrulea model produs in aceasta locatie, alaturandu-se utilitarelor inrudite Peugeot Partner, Citroen Berlingo si Opel Combo. De altfel, cei doi oficiali si-au facut prezenta aparitia la bordul unui Doblo.

Fiat Doblo va fi disponibil si in versiune electrica, cu baterie de 50 kWh ce asigura o autonomie de 280 km. Alaturi de E-Doblo gama mai cuprinde un turbodiesel de 1.5 litri, de 100 CP (M6) sau 130 CP (M6 sau A8) si o benzina de 1.2 litri si 110 CP.

Stellantis a mai anuntat implementarea unui parc solar fotovoltaic pentru producerea energiei electrice. Odata pus in functiune sistemul va asigura 31% din necesarul energetic anual al fabricii, contribuind la evitarea anuala a producerii a 2.500 de tone de emisii de CO2, corespunzator captarii aceluiasi volum de la aproximativ 16.000 de arbori. Investitia in parcul fotovoltaic se ridica la 3,2 milioane euro, prima faza a proiectului fiind gata in al treila trimestru al acestui an, iar cea de-a doua, finala, la inceputul lui 2023.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373