Stiri

Noul Ford Puma ST are 200 CP si este produs la Craiova

De 24 septembrie 2020No Comments
;;;;;;;;

Primul Ford Performance SUV din Europa este construit exclusiv la Craiova, este echipat cu motorul cu trei cilindri 1.5 EcoBoost de 200 CP si ajunge la 100 km/h cu start de pe loc in 6,7 secunde. Dincolo de cifre, Puma ST este un model de performanta cu pedigree si are multe echipamente si solutii in acest sens. Optional poate fi echipat cu diferential autoblocant mecanic LSD, devenind astfel singurul SUV sportiv de dimensiuni mici din Europa ce ofera aceasta solutie tehnica.

In plus, Ford a pantentat arcuri speciale, care nu pot fi interschimbabile. Acestea reactioneaza la fortele de incarcare si ofera putii spate o rigiditate laterala superioara. Amortizoarele Hitachi twin-tube sunt dezvoltate special pentru Puma, la fel si bratele suspensie, sistemul de franare cu discuri fata de 325 mm si spate de 271 mm, sistemul de directie are un raport de demultiplicare de 11.4:1, cu 25% mai direct decat la versiunea standard si anvelopele Michelin Sport 4S 225/40 R19.

Motorul, care este echipat cu filtru de parrticule si tehnologia de dezactivare a unui cilindru, livreaza puterea maxima la 6.000 rpm, iar cuplul maxim de 320 Nm este disponibil intre 2.500 – 3.500 rpm. Sunetul sau este amplificat de sistemul de evacuare cu valva activa, Puma fiind cu 1 decibel mai silentios decat Fiesta ST, pentru o experienta de condus mai linistitoare.

Singura transmisie disponibila este manuala cu sase trepte, viteza maxima anuntata fiind de 220 km/h. Soferul poate alege intre patru moduri de rulare: Normal, Eco, Sport si Track, avand la dispozitie si functia Launch Control. Sunt disponibile sase culori pentru caroserie, cu nuanta Mean Green (prezenta in fotografiile de presa) exclusiv pentru versiunea ST. La interior sunt prezente scaune Recaro, volan tesit la ora 6, logo-ul ST arhiprezent, sistemul SYNC 3, solutia Ford MegaBox cu cei 80 de litri de depozitare sub podea si sistem audio Bang & Olufsen. Preturile pentru Puma ST vor fi anuntate de Ford in perioada urmatoare.

Share