HighlightStiri

Noul Genesis G80 se transforma complet

De 30 martie 2020No Comments
;;;;;;

Cunoscut mai mult in SUA, Asia si Orientul Mijlociu, Genesis G80 concureaza printre altii cu BMW Seria 5 si Mercedes-Benz E Class, iar aceasta a doua generatie este o revolutie. Daca modelul anterior fusese transformat dintr-un Hyundai, acum este vorba despre o masina cu totul noua, gandita si realizata dupa criterii premium. Vizual, preia motivele stilistice ale fratilor mai mari din gama, G90 si SUV-ul GV80, fiind impunatoare si epatand pe alocuri.

Prima impresie, cu blocurile optice Quad Lamps si jante de 20 de inci denota adresabilitatea pentru pietele amintite mai sus, fiind in general un mix original de elemente. Poate partea anterioara, cu calandrul imens aduce putin aminte de ultimele modele Bentley, iar alura si in special spatele evoca linia lui Audi A7 si a unor modele Lincoln. Noul G80 pare o masina masiva, desi este mai usoara cu pana la 125 kg comparativ cu predecesorul sau. Are 4,99 m lungime, 1,92 m latime si o inaltime foarte mica, de 1,46 m.

Ampatamentul depaseste cu 1 cm valoarea psihologica de 3 metri, anuntand un spatiu interior arhisuficient. Oricum,  habitaclul arata original, dar pastreaza abordarea clasica a segmentului mare de lux. Sunt disponibile doua display-uri generos dimensionate, de 12,3 inci pentru instrumentarul de bord si de 14,5 inci destinat sistemului de infotainment. Levierul de viteze clasic a fost inlocuit de un comutator rotund. G80 are autonomie de nivel 2, furnizata de sisteme precum Cruise Controlcu functie Stop & Go, Blind-Spot Collision Avoidance Assist si Forward Collision Avoidance.

Platforma tehnica, cu tractiune spate a primit un upgrade ce i-a permis o coborare a centrului de greutate. Vor fi oferite doua motoare cu benzina, unul turbo cu patru cilindri de 2.5 litri, care dezvolta 304 CP si 430 Nm, respectiv un V6 turbo de 3.5 litri, de 380 CP si 540 Nm. Pentru piata coreeana va exista si un diesel de 2.2 diesel, cu o putere de 210 CP si un cuplu de 450 Nm. Pentru moment nu s-a anuntat nimic despre introducerea unei versiune electrificate.

Share

Leave a Reply

twenty + eighteen =