Stiri

Noul Granturismo deschide era electrica pentru Maserati

De 7 octombrie 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ;

Maserati a prezentat noul Granturismo, un model care va deveni de referinta in istoria marcii, fiind primul care, pe langa motorizarile termice, va avea o versiune 100% electrica. Aceasta din urma se numeste Granturismo Folglore si integreaza tehnologii dezvoltate si testate in Formula. Sistemul tri-motor, cu sistem la 800V depaseste 1.200 CP, dar valorea continua transmisa rotilor este de 760 CP si 1.350 Nm, cu un varf temporar de 830 CP, in modul Max Boost.

Motoarele sunt deservite de o baterie de 92,5 kWh (83 kWh net). Modul in care a fost amplasata si ajustata a rezultat in mentinerea inaltimii vehiculului la 1.353 mm, iar forma pachetului de baterii, cunoscuta ca „T-bone”, face parte din abordarea companiei si evita plasarea modulelor de baterie sub scaune, astfel mutandu-le in jurul tunelului median si coborand semnificativ pozitia celui de la volan.

Versiunea termica este echipata cu motorul V6 Nettuno, disponibil in doua versiuni: Modena (490 CP) si Trofeo (550 CP). Noul Granturismo are 4,96 m lungime, 1,96 m latime si un ampatament de 2,92 m, fiind dezvoltata si fabricata 100% in Italia, la centrul de productie din Torino. Foloseste materiale usoare, precum aluminiul si magneziul, cat si otelul de inalta performanta.

Unitatea de control Vehicle Domain Control Module (VDCM) este, de asemenea, un proiect 100% Maserati, ce consta in software-ul care asigura control complet al celor mai importante sisteme ale masinii, pentru a asigura o experienta de condus cat mai buna in toate conditiile.

La interior se regaseste sistemul multimedia Maserati Intelligent Assistant (MIA), cu display de 12,3 inci. La acesta se mai adauga inca un ecran de 8,8 inci pentru functiile climatizarii, respectiv instrumentarul de bord digital de 12,2 inci. Sistemul audio, semnat de Sonus Faber, se anunta unul de exceptie, cu 14 difuzoare si 860 W in standard, respectiv 19 difuzoare si 1.195 W optional.

Share