Stiri

Noul hypercar electric Pininfarina PF0: 0-100 km/h in mai putin de 2 secunde

De 21 august 2018No Comments

Pininfarina PF0 este pregatit special pentru Pebble Beach si va fi prezentat in cadrul unui eveniment privat. Decizia luata de italieni este justificata prin natura exclusivista a supercarului inspirat in materie de design de masini legendare ale casei auto, precum Cisitalia 202 din 1947, 512S Modulo din 1970 sau Sintesi Concept din 2008.

Am creat o masina cu un design minimalist, am vrut sa facem ceva curat, care arata imposibil de simplu. De cate ori va veti uita inpoi la o masina clasica Pininfarina, simplitatea si designul curat sunt calitatile care ies in fata”, a declarat  Luca Borgogno, designerul-sef Pininfarina.

Din imaginile teaser publicate pana acum de companie reiese in mod explicit ca interiorul este dominat de ideea clasica a masinii sport asezonata de impactul masiv al tehnologiei moderne. Volanul compact este flancat de dispaly-uri, soferul are la dispozitie un head-up display si un mic intrumentar de bord, de asemenea digital.

In cele din urma, Pininfarina anunta ca noul sau model va sprinta de la 0 la 100 km/h in mai putin de 2 secunde si va atinge viteza maxima de 300 km/h. Cu o caroserie  monococa din fibra de carbon, Pininfarina PF0 va avea o autonomie electrica de 500 km. PF0 va fi asamblat manual incepand cu anul 2020 si va fi produs in circa 150 de exemplare.

Share

Leave a Reply

8 + 1 =