Stiri

Noul Jeep Grand Cherokee este PHEV si are 375 CP

De 30 septembrie 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Americanii au schimbat din temelii best seller-ul Grand Cherokee, propunand o noua platforma, un nou design si motoare revizuite complet. Livrarile noului model vor debuta in SUA, la sfarsitul acestui an, urman ca anul viitor sa ajunga si pe pietele europene. Caroseria a crescut lejer comparativ cu predecesorul, 30 mm in lungime (4,91 m fata de 4,88 m) si 40 mm adaugati la ampatament. Pe piata SUA este oferita si o versiune mai lunga (5204 mm), denumita Gramd Cherokee L, cu ampatament marit, ce ofera sapte locuri pe trei randuri de scaune.

Designul exterior a devenit mai orientat catre piata americana, cu forme angulare, blocuri optice inguste, parte frontala taiata abrupt, o noua grila, pasaje patratoase si suprafata vitrata mare. De asemenea, caroseria in doua tonuri pentru o masina atat de mare si cu accente premium, aminteste de modelele anilor ’60 – ’70 de peste Ocean. In habitaclu isi face aparitia ultima versiune a sistemului de infotainment UConnect, cu ecrane de 10,25 inci disponibile pentru toti pasagerii, ce integreaza asistentul Alexa, respectiv Amazon Fire TV. Se mai adauga alte doua display-uri de 10 inci, pentru instrumentarul de bord, respectiv head-up display.

Cum era deja anticipat, sub capota debuteaza motorizarea plug-in hibrid, sub titulatura 4xe, cu o putere totala de 375 CP si un cuplu maxim de 637 Nm. Propulsorul termic este un 2.0 turbo, asociat cu un motor electric si o baterie de 17 kWh, ce permite o autonomie electrica de 40 km, in vreme ce autonomia totala a masinii ajunge la 708 km. Transmisia oferita este exclusiv automata, cu 8 trepte.

Exista in oferta si pachetul specializat Trailhawk, ce are ca specificatii garda la sol de 28,7 cm, adancime maxima a vadului de apa de 61 cm, posibilitatea de decuplare a barei stabilizatoare, sistem de tractiune Quadra-Drive II cu diferential autoblocant eLSD si Selec-Speed Control, propus ca alternativa la Quadra-Trac I si II cu reductor. Oricum, in cazul noului Grand Cherokee, puntea fata este decuplabila automat, pentru reducerea consumului. Se mai adauga suspensia pneumatica Quadra-Lift si sistemul Select-Terrain.

Pe piata SUA, noul Grand Cherokee va fi comercializat cu motorizari termice conventionale, cu benzina, V6 3.6 Pentastar de 293 CP si 348 Nm, respectiv V8 de 5.7 litri, ce dezvolta 357 CP si 528 Nm.

Share