HighlightStiri

Noul Lexus UX 300e ofera garantie de 10 ani sau 1 milion de km pentru baterie

De 12 mai 2020No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ;

UX 300e este primul model Lexus full electric al japonezilor, fiind echipat cu o baterie de 54,3 kWh, ce asigura o autonomie de 300 km conform ciclului de testare WLTP. Acumulatorul, format din 288 de celule Li-ion, a fost plasat sub podea, aducand beneficii atat in ceea ce priveste spatiul pentru pasageri si bagahe, cat si pentru tinuta de drum, datorita unui centru de greutate mai coborat. UX 300e este un model cu tractiune fata, motorul electric furnizand 204 CP, suficienti pentru o acceleratie 0-100 km/h in 7,5 secunde.

Partea spectaculoasa o constituie garantia de 10 ani sau 1 milion de km oferita bateriei. Ce inseamna acest lucru? Lexus acopera orice defect functional aparut in perioada de garantie, iar daca bateria se degradeaza sub 70% din capacitatea ei, acesta va fi schimbata pe garantie. Posesorul nu trebuie decat sa respecte intervalele regulate de mentenanta recomandate de producator. 

Pentru a oferi o asemenea garantie, Lexus s-a asigurat ca gestiunea si managementul bateriei functioneaza perfect. Astfel, fiecare celula a acumulatorului este monitorizata de senzori pentru tensiune si temperatura. Iar sistemul de racire al bateriei este cu aer si nu cu apa, ceea ce il face mai sigur, mai usor si mai eficient la viteze mari, ori in cazul unor incarcari rapide repetate. Impotriva apei si prafului au fost folosite garnituri de cauciuc protectoare. Lexus UX 300e va fi introdus la vanzare in Europa spre sfarsitul acestui an.

Share

Leave a Reply

two × 4 =