Stiri

Noul Maserati MC20 spyder se va numi Cielo

De 16 mai 2022No Comments

Cielo, care inseamna “cer” in limba italiana, va avea premiera mondiala pe 25 mai, chiar de Ziua Internationala a Luminii. Maserati MC20 Cielo are caroserie din fibra de carbon si va fi propulsata de acelasi motor ca si modelul coupe. Motorul V6 bi-turbo de 3 litri, botezat Neptun, dupa zeul roman ce a inspirat logo-ul marcii, dezvolta 630 CP/7.500 rpm si 730 Nm/3.000 – 5.500 rpm.

Acestia sunt pusi la sol prin intermediul unei transmisii cu doua ambreiaje si opt trepte. Cel mai probabil se va perpetua de la coupe tractiunea spate, cu diferential autoblocant cu alunecare limitata in standard, iar optional diferential controlat electronic. Soferul poate alege dintre cele cinci moduri de condus: GT, Wet, Sport, Corsa si ESC Off, care anuleaza toate sistemele de control ale masinii. 

Noul spyder este produs 100% in Italia: dezvoltat la Maserati Innovation Lab, in Modena si produs alaturi de coupe la fabrica traditionala din Viale Ciro Menotti. Denumirea MC20 Cielo nu este aleasa fara un motiv: MC vine de la Maserati Corse, 20 se refera la anul 2020, cand marca a intrat intr-o noua era de dezvoltare, iar Cielo aduce in lumina condusul sub cerul liber.

Share