HighlightStiri

Noul Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe

De 11 octombrie 2018No Comments

Noul Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe combina tehnologia modelelor sport cu utilizarea zilnica si un spatiu impresionant, conform pozitionarii promovate de brandul german.

Dinamica longitudinala si laterala si silueta cu proportiile unei masini sport plaseaza noul Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe in acelasi portofoliu cu modelul similar in doua usi. Designul expresiv, cu partea frontala joasa si capota alungita, caroseria robusta, spatele in stil fastback subliniaza caracteristicile sport ale Coupe-ului in patru usi.

Noul AMG GT 4-Door Coupe imbina dinamica de curse a unui autoturism sport in doua usi cu intrebuintarea zilnica. Astfel, prin modul unic in care reprezinta filosofia noastra de brand, Driving Performance, si prin configurarea sistematizata, modelul va atrage noi clienti Mercedes-AMG”, a declarat Tobias Moers, CEO al Mercedes-AMG GmbH.

Noul motor pe benzina cu capacitate de 3.0 litri, cu 6 cilindri in linie, si motorul bi-turbo AMG V8 de 4.0 litri asigura o performanta cuprinsa intre 270 kW (367 cp) si 470 kW (639 cp). Acestea confera o dinamica de rulare impresionanta. Tehnologiile specifice AMG, precum sistemul de tractiune integrala 4MATIC+ cu distributie variabila si transmisia AMG SPEEDSHIFT 9G cu convertizor de cuplu  (TCT = Torque-Clutch Transmission) din dotarea modelelor cu sase cilindri sau ambreiajul umed (MCT = Multi-Clutch Transmission) din dotarea modelelor cu opt cilindri, au scopul de a consolida nivelele de performanta. Ca si in cazul modelului AMG GT in doua usi, aerodinamica activa cu sistem de control al aerului AIRPANEL, amplasat pe aripa fata, si spoilerul spate extensibil confera autoturismului o performanta aerodinamica sporita.

Interiorul este dotat cu numeroase caracteristici moderne, de ultima generatie: panouri de comanda inovatoare, cum sunt cele opt butoane de afisaj, de inalta rezolutie, amplasate pe consola centrala, care pot fi operate intuitiv. Volanul AMG Performance cu noile butoane AMG (dotare standard pentru AMG GT 63 S 4MATIC+), scaunele AMG si Cockpit-ul Widescreen complet digital (dotare standard pentru toate modelele) cu noul stil de afisaj „Supersport” subliniaza caracterul dinamic al autoturismului. Farurile MULTIBEAM LED, hayonul EASY-PACK, sistemul Burmester Surround Sound (dotare standard pentru modelele cu opt cilindri) si iluminatul ambiental in 64 de culori maresc confortul de utilizare zilnica.

Imbinarea tehnologiei aferenta autoturismelor sport cu gradul ridicat de individualizare, cu accent pe cerintele clientilor, poate fi observata prin varietatea echiparilor si optiunilor individuale puse la dispozitie. Acest aspect este unic in segment si include, de exemplu, trei configuratii diferite pentru bancheta din spate. Dotarea standard consta in doua scaune individuale in partea din spate.

Dinamica ridicata longitudinala si transversala se datoreaza retelei sistematice a tuturor sistemelor si componentelor. Structura extrem de rigida a caroseriei contribuie, de asemenea, la acest aspect, la fel ca si strategia complexa de control a sistemului de tractiune integrala complet variabila. Conlucrând cu aerodinamica activa, sistemul de directie activa pentru puntea spate (dotare standard pentru modelele cu opt cilindri si optionala pentru cele de sase cilindri) si sistemul integrat de control dinamic AMG DYNAMICS, configuratia complexa a suspensiei este complet independenta.

Productia noului Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe a inceput in septembrie, in hala cu numarul 36 a fabricii Mercedes-Benz din Sindelfingen. Aceasta fabrica este centrul de competenta pentru vehiculele din segmentele superioare si de lux. Intreaga familie Mercedes-AMG GT este produsa la aceasta fabrica.

Share

Leave a Reply

1 × three =