HighlightStiri

Noul Mercedes-Benz Clasa A Sedan devine cel mai aerodinamic model de serie

De 6 august 2018No Comments

Mercedes-Benz completeaza familia de autoturisme compacte cu un nou membru: A-Class Sedan, model care va fi lansat la sfârsitul anului 2018. Noul model cu patru usi are un ampatament de 2.729 milimetri si console foarte scurte in fata si in spate. Cu o valoare Cd de 0,22 si o suprafata frontala de 2,19 m², Mercedes-Benz Clasa A Sedan are, dintre modelele de serie, cel mai bun coeficient aerodinamic din lume.

Caracteristicile aerodinamice au o contributie esentiala la reducerea consumului de combustibil, in special la deplasarea in afara orasului. Sedanul a fost optimizat pâna la cel mai mic detaliu printr-o multitudine de bucle de calcul, simulari CAE (inginerie asistata de calculator) si masuratori in tunelul cu vânt de la Sindelfingen. In afara designului exterior impresionant, o serie de alte masuri au contribuit la acest nou record: o micsorare semnificativa a suprafetei sectiunii frontale, fara a compromite dimensiunile confortabile ale interiorului, un sistem complex de etansare, precum si scuturile care acopera aproape in intregime partea de dedesubt a autoturismului.

Motorizari si echipari

Noua berlina poate fi comandata cu motorul A 200 (120 kW / 163 CP, 250 Nm); cu transmisie cu dublu ambreiaj 7G-DCT (consum de combustibil in regim mixt 5.4-5.2 l / 100 km, emisii de CO2 in regim mixt 124-119 g / km) sau motorul A180 d (85 kW / 116 CP, 260 Nm); cu transmisie cu dublu ambreiaj 7G-DCT (consum de combustibil in regim mixt 4.3-4.0 l / 100 km, emisii de CO2 in regim mixt 113-107 g / km).

Varianta Sedan pastreaza caracteristicile consacrate ale Clasei A: sistemul de infotainment MBUX – Mercedes-Benz User Experience cu ecran tactil si sistemele de asistenta de ultima generatie, cum ar fi asistenta activa la frânare si asistenta activa de mentinere a benzii de rulare. In plus, poate fi personalizat cu linii de echipare Style, Progressive si AMG Line, Night Package, precum si alte echipamente optionale precum PRE-SAFE® PLUS,  Active Lane Keeping Assist, faruri LED MULTIBEAM sau suspensie agila si confortabila. Pachetul KEYLESS-GO cu functie de acces hands-free reprezinta  o alta optiune interesanta, permitând deschiderea portbagajului prin simpla trecerea a piciorului pe sub bara din spate.

Noua Clasa A Sedan va fi disponibila, timp de aproximativ un an de la lansare, in varianta speciala „Edition 1″.

Design sportiv si modern la exterior, revolutionar la interior

Clasa A Sedan pastreaza conceptul de design Sensual Purity. Modelul are proportiile unui sedan dinamic, dar compact, cu console scurte in fata si spate.

Interiorul Noului A Sedan este complet redefinit, având un aspect modern, avangardist. Consola centrala, ce seamana cu o aripa, are o linie continua de la o portiera la alta. O alta noutate este reprezentata prin gurile de ventilatie cu aspect de turbina. Iluminarea ambientala este disponibila in 64 de culori, de cinci ori mai multe ca la vechea generatie de Clasa A.

MBUX: experiente memorabile

Ambele versiuni ale Clasei A sunt dotate in premiera cu sistemul multimedia inteligent MBUX – Mercedes-Benz User Experience, care deschide o noua era in materie de conectivitate. O caracteristica unica a acestui sistem este abilitatea de a invata, datorita inteligentei artificiale. MBUX poate fi individualizat si adaptat pentru fiecare utilizator. Astfel, se creeaza o legatura emotionala intre autovehicul, sofer si pasageri.

Mai mult, noua Clasa A este primul model Mercedes-Benz care a fost dezvoltat la noul Centru de Tehnologie pentru Siguranta Vehiculelor (TFS). Proiectarea structurilor vehiculelor incorporeaza constatari din cercetarea privind accidentele reale.

Productia Noului Mercedes-Benz Clasa A Sedan va incepe din acest an la Aguascalientes, Mexic, in timp ce productia in Europa va incepe in 2019,  la Rastatt, Germania. Clasa A Sedan va avea premiera la Salonul Auto de la Paris, organizat intre 4 – 14 octombrie 2018.

Dimensiunile noului model Mercedes-Benz Clasa A Sedan:

  • Lungime / latime / inaltime: 4.549/1.796/1.446 mm
  • Ampatament: 2.729 mm
  • Capacitate portbagaj: 420 litri
  • Spatiu in partea din fata/spate a masinii: 1.024/944 mm
  • Spatiu pentru cot in partea din fata/spate a masinii: 1.457 / 1.446 mm
  • Spatiu pentru umeri in partea din fata/spate a masinii: 1.400 / 1.372 mm
  • Spatiu pentru picioare in partea din fata/spate a masinii: 1.062/861 mm
Share

Leave a Reply

twelve + nineteen =