HighlightStiri

Noul Mercedes-Benz GLE

De 24 septembrie 2018No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ;

Noul Mercedes-Benz GLE este un model de referinta pentru categoria din care face parte, ingloband multiple inovatii: primul sistem de suspensie activa de 48 de volti din lume – E-ACTIVE CONTROL BODY si sistemul de asistenta Active Stop-and-Go Assist, dus la un nou nivel. Interiorul noului model este mai spatios si mai confortabil, putand acomoda un al treilea rand de scaune, la cerere.

Sistemul de infotainment are ecrane mai mari, un afisaj head-up color, cu o rezolutie de 720 x 240 pixeli, precum si functia MBUX Interior Assistant, care recunoaste miscarile mainilor si ale bratelor si faciliteaza operarea vehiculului. Exteriorul noului model este un adevarat simbol al prestantei si puterii si, totodata, stabileste un nou standard in aerodinamica in segmentul SUV-urilor. La lansarea pe piata, la inceputul anului 2019, GLE va integra o serie complet noua de motoare. Noua transmisie 4MATIC ii asigura o agilitate excelenta pe carosabil si o performanta superioara pe trasee off-road. Ulterior lansarii, gama de motoare va fi extinsa cu o varianta plug-in hybrid, cu o autonomie ridicata. Preturile pentru noul GLE vor fi anuntate la sfarsitul toamnei.

Designul exterior

Din punct de vedere estetic, noul GLE se bazeaza pe interactiunea armonioasa dintre emotie si inteligenta, care starneste admiratia prin frumusete atemporala, o combinatie de inalta tehnologie de calitate,maiestrie si minimalism. Modern luxury on si off-road – acesta este principiul de design al noului GLE. Partea frontala a noului Mercedes-Benz GLE exprima prestanta si putere, caracteristici redate de grila dreapta a radiatorului, bara de protectie cromata si elementele de pe capota. Aspectul remarcabil al noului model este evidentiat si de designul distinct al farurilor, pe timp de zi si de noapte.

Noul SUV este caracterizat de contururi atletice in partea din spate, aspect  asigurat de suportul solid care se extinde de la stalpul C pana la farurile din spate. Reflectoarele sunt situate putin mai jos, conferind farurilor din spate un aspect mai impresionant.

Design interior

Interiorul noului GLE fascineaza prin contrastul dintre ambianta luxoasa, eleganta unei berline de prima clasa Mercedes-Benz si elementele puternice si progresive, caracteristice modelelor SUV. Elementul central in designul tabloului de bord este o unitate sportiva si eleganta incorporata intr-un suport de bord impresionant. Suportul pentru panoul de bord se imbina cu panourile portierelor, iar consola centrala este extinsa in jurul soferului si al pasagerului din fata, pentru a se imbina cu portierele.

Motorizari

Noul Mercedes-Benz GLE va fi lansat cu noul motor pe benzina cu sase cilindri in linie. Motoare diesel si cele plug-in hybrid urmeaza sa fie lansate.

Mercedes-Benz GLE 450 4MATIC este primul model pe benzina cu un motor cu sase cilindri in linie, electrificat in mod sistematic cu tehnologie de 48 de volti (consum combinat de combustibil 9.6 – 8.3 l/100 km, emisii CO2  combinat 220 – 190 g/km) si este disponibil la lansarea pe piata. Unitatea integrata de pornire/alternator (ISG) este responsabila pentru functii hibride precum EQ Boost sau pentru recuperarea energiei, facilitand economisirea combustibulului, aspect posibil anterior doar in cazul tehnologiilor hibride de inalta tensiune.

Share

Leave a Reply

9 − 8 =