Stiri

Noul Mercedes C Class: Echipamente si preturi pentru Romania

De 16 decembrie 2013No Comments

Noua Clasă C deschide un nou capitol în povestea de succes Mercedes-Benz şi stabileşte noi standarde în segmentul premium al clasei medii. Datorită unui concept inteligent de proiectare, care a permis reducerea maselor proprii ale modelelor cu până la 100 de kilograme pe versiune, datorită unei aerodinamici excelente şi unor motoare economice, noua Clasă C devine un model de referinţă în segmentul său.

Noua Clasă C poate fi comandată imediat. Pentru lansarea pe piaţă vor fi disponibile: C 180 de la 27.500 euro, C 200 de la 29.900 euro şi C 220 BlueTEC de la 31.500 euro (preţuri fără TVA)

Clasa C a crescut în dimensiuni pentru a ţine seama de creşterea înălţimii medii a oamenilor. Cu un ampatament crescut cu 80 de milimetri (2840 milimetri), faţă de fostul model, limuzina este acum cu 95 de milimetri mai lungă (4686 milimetri) şi cu 40 de milimetri mai lată (1818 milimetri). De spaţiul interior adiţional rezultat din aceste creşteri vor beneficia în primul rând pasagerii din spate, care acum se vor bucura de un confort sporit în timpul călătoriilor. Noua Clasă C îşi depăşeşte predecesorul şi atunci când este vorba de capacitatea portbagajului. Acesta oferă acum un volum standard de 480 de litri (măsurătoare conformă normelor ISO 3832).

Pentru partea frontală sunt disponibile două feţe diferite: una sportivă cu steaua Mercedes-Benz poziţionată în centrul grilei şi una cu o grilă a motorului clasică cu steaua mărcii amplasată pe capota motorului – doar pentru linia de echipare EXCLUSIVE. Aripioarele grilei radiatorului pot fi închise complet în mod automat pentru optimizarea coeficientului aerodinamic al autovehiculului.

Noua Clasă C vine echipată standard cu faruri cu lămpi halogen H7. Pe lângă această dotare sunt disponibile pe lista de opţionale două sisteme economice de iluminare, ce folosesc tehnologia LED: un sistem static, dar şi unul dinamic denumit „LED Intelligent Light System”. Designul farurilor, dar şi cel al iluminării acestora îi conferă noii Clase C un aspect distinctiv în întuneric. Stopurile noii limuzine folosesc tehnologie LED indiferent de configuraţia aleasă pentru faruri.

Un nou element revoluţionar, dezvoltat in-house de Mercedes-Benz, este touchpad-ul inovator amplasat în elementul de sprijin al palmei de deasupra comutatorului rotativ de control al sistemului COMAND de pe tunelul median. La fel ca un smartphone, touchpad-ul permite comenzi tactile foarte simple şi intuitive. Ele pot fi folosite pentru controlul unităţii centrale a sistemului COMAND. Touchpad-ul recunoaşte scrisul de mână – cifre, litere sau caractere speciale în orice limbă -, iar utilizatorul primeşte confirmare haptică de la suprafaţa pe care o foloseşte pentru control.

O altă noutate pentru noua Clasă C este sistemul head-up display. La fel ca un sistem dintr-un avion de vânătoare el afişează informaţiile importante pentru şofer direct în faţa câmpului vizual al acestuia, pe parbriz. Astfel, şoferul are acces la informaţii cum ar fi viteza de deplasare, limitările de viteză, instrucţiunile sistemului de navigaţie sau informaţii de la sistemul DISTRONIC PLUS, fără a-şi abate privirea de la drum.

Pentru exteriorul şi interiorul maşinii sunt disponibile trei linii de design şi echipări care sporesc gradul de personalizare al maşinii faţă de dotările standard sau cele opţionale. Echiparea AVANTGARDE transformă maşina într-o limuzină sportivă, linia de echipare EXCLUSIVE transformă Clasa C într-o apariţie sofisticată, caracterizată de lux modern, iar echiparea AMG accentuează la maximum caracterul sportiv al noii Clase C.

Sisteme de siguranta

Noua Clasă C oferă numeroase sisteme inovatoare de asistenţă şi siguranţă. Ea este echipată standard cu ATTENTION ASSIST, sistemul care poate atenţiona şoferul de lipsă de atenţie sau dacă este detectat un comportament care denotă somnolenţă. Pe autostrăzi, funcţia de navigaţie a sistemului COMAND (optional) afişează sub formă de puncte intermediare locurile în care şoferul poate opri ca urmare a atenţionării ATTENTION ASSIST. Sistemul ATTENTION ASSIST oferă posibilitatea reglării sensibilităţii senzorilor şi va informa şoferul în computerul de bord asupra nivelului de somnolenţă detectat şi de cât timp conduce de la ultima pauză.

Suplimentar faţă de sistemul Adaptive Brake Assist care intră în funcţiune de la viteza de 7 km/h, sistemul COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS oferă o funcţie adiţională: când pericolul unui impact persistă, iar şoferul nu reuşeşte să răspundă cu o reacţie, sistemul poate executa frânări complet automate de la viteze de până la 200 km/h, reducând astfel severitatea impactelor cu vehiculele mai lente din faţa autovehiculului. La viteze de rulare de până la 50 km/h, sistemul poate executa frânări autonome chiar şi în dreptul vehiculelor staţionare şi poate preveni accidentele din spate la viteze de până la 40 km/h.

Noi sisteme de asistenţă cu funcţii îmbunătăţite, precum cele ale noilor Clase S sau E, sunt disponibile opţional şi folosesc date de la diverşi senzori ca parte integrată în conceptul Intelligent Drive pentru a îmbunătăţi confortul şi siguranţa în mod substanţial:

• DISTRONIC PLUS cu Steering Assist şi sistemul Stop&Go Pilot este un sistem de asistenţă pentru blocajele în trafic ce permite autovehiculului să urmărească automat, la viteze de sub 60 km/h, autovehiculul din faţă chiar şi acolo unde marcajele de pe şosea sunt incomplete sau lipsesc.

• Sistemul  Brake Assist PLUS poate detecta traficul care interferează perpendicular pe direcţia de deplasare a noii Clase C şi sporeşte forţa sistemului de frânare dacă şoferul nu apasă pedala de frână suficient; PRE-SAFE® Brake poate detecta vehiculele care staţionează, dar şi pietonii, poate frâna automat dacă şoferul nu reacţionează la timp şi astfel poate preveni accidente la viteze de până la 50 km/h sau poate să scadă efectele impactelor la viteze de până la 72 km/h. În trafic fluent, PRE-SAFE® Brake asigură acelaşi tip de asistenţă, dar la viteze cuprinse între 7 şi 200 km/h.

• Sistemul îmbunătăţit Active Lane Keeping Assist poate păstra noua Clasă C pe banda de rulare, chiar şi atunci când marcajele sunt incomplete sau inexistente şi apare un risc de coliziune iminent, frânând roţile de pe o parte.

Numeroasele sisteme de asistenţă includ, de asemenea:

• Active Parking Assist, care permite executarea de parcări automate cu control complet al direcţiei şi intervenţie asupra frânelor, atât în mod de parcare în paralel, cât şi la manevrele de garare cu spatele.

• Camere video 360°, ce sunt capabile să arate în timp real împrejurimile autovehiculului din diverse perspective inclusiv una aeriană – bird’s eye view.

• Traffic Sign Assist cu Wrong-Way Alert, care atenţionează şoferul asupra limitelor de viteză sau restricţiilor de trafic de pe semnele de circulaţie, precum şi asupra semnelor care indică „Accesul interzis”.

• Adaptive Highbeam Assist Plus, care permite fazei lungi a farurilor să fie pornită în permanenţă fără a orbi şoferii  autovehiculelor care se deplasează din partea opusă.

Mercedes-Benz a dezvoltat în mod special şi a îmbunătăţit sistemul de climatizare al noii Clase C. Toate îmbunătăţirile se reflectă acum în noul mod de control al sistemului, în calitatea aerului, în performanţa şi eficienţa climatizării. Noul Mercedes-Benz Clasa C este acum primul şi singurul autovehicul din segmentul său care ştie când va intra într-un tunel prin intermediul navigaţiei prin satelit, iar sistemul de climatizare va trece automat pe sistemul pe recirculare pentru ca apoi, la ieşirea din tunel, să treacă din nou pe flux direct de aer.

O altă nouă caracteristică pentru sistemul de climatizare a noii Clase C, care contribuie în mod decisiv la confortul pasagerilor, este sistemul de odorizare activă şi ionizare a interiorului  AIR-BALANCE. Acest sistem este standard pentru noua Clasă C.

Infotainment spectaculos

O generaţie complet nouă de sisteme multimedia pentru noua Clasă C oferă comenzi intuitive pentru şofer, animaţii elaborate şi efecte vizuale care prezintă toate funcţiile sistemului într-un mod clar şi foarte atractiv. Noua Clasă C este, de asemenea, echipată cu sistemul unicat audio Frontbass. Acest sistem de avangardă în lumea audio a autoturismelor foloseşte spaţiul din caroserie din faţa picioarelor şoferului şi pasagerului din dreapta pentru a crea o cameră de rezonanţă pentru sunetele joase. Un sistem de sunet surround ultra-performant de la Burmester® este disponibil opţional.

Noul sistem de navigaţie îşi prezintă informaţiile într-un mod interactiv şi spectaculos. Printre noile caracteristici ce pot fi afişate de sistem se regăsesc un compas animat precum şi un „Drive Show” cu informaţii prezentate cu ajutorul Google Maps despre  călătorie. „Drive Show” afişează informaţiile navigaţiei despre călătorie într-un mod spectaculos, similar cu ce se poate vedea pe ecranele din avioane în timpul călătoriilor. Sistemul de navigaţie este capabil să prezinte şi informaţii concrete în timp real despre situaţiile din trafic atunci când primeşte date de la sistemul „traffic data” via internet. Acest serviciu se numeşte „Live Traffic Information” şi este disponibil în funcţie de piaţă.

Internet şi diverse surse pentru date disponibile încă din echiparea standard

Tot ce este necesar pentru a conecta sistemul Audio 20 al noii Clase C la internet este un telefon mobil capabil de conexiune Bluetooth®. Internetul poate fi navigat fără restricţii atunci când maşina staţionează, iar atunci când se află în mişcare se pot accesa aplicaţiile Mercedes-Benz Apps Weather, GoogleTM Local Search cu StreetView şi Panoramio, Destination/Route Download şi Facebook.

Redarea fişierelor audio şi video este posibilă de pe mai multe surse externe, de exemplu prin Bluetooth®, Apple iPod® sau iPhone®, de pe SD card, stick USB sau CD/DVD (începând cu sistemele Audio 20 CD sau pentru COMAND Online). 

COMAND Online cu posibilitate de creare hotspot

Pentru noua Clasă C, sistemul COMAND Online este oferit acum cu un display mai mare, cu o rezoluţie 960 x 540 pixeli şi are o sticlă a ecranului specială similară cu cea folosită la iPhone® sau iPad. Sistemul permite recepţionarea posturilor TV sau radio digitale şi include funcţii precum navigaţie ultra-rapidă de pe hard-disc, afişare „Live Traffic Information”, dar şi  o funcţie WLAN care să ofere internet în maşină. Este, de asemenea, capabil să primească comenzi vocale prin LINGUATRONIC.

Conexiune Bluetooth® cu hands-free în echiparea standard

Sistemul audio oferit standard, Audio 20, precum şi COMAND Online sunt echipate din fabrică cu protocol Bluetooth® pentru conectarea cu telefoanele mobile.

Noua Clasă C, disponibilă pentru comenzi chiar acum

Noua Clasă C de la Mercedes-Benz poate fi comandată de astăzi în toate centrele autorizate Mercedes-Benz România. Momentan pot fi comandate următoarele modele: C 220 BlueTEC, preţ de pornire 31.500 euro, C 180 de la 27.500  euro şi C 200 de la 29.900 euro. Preţurile nu includ TVA.

 

Share

Leave a Reply

5 × four =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373