Stiri

Noul muzeu Enzo Ferrari inaugurat la Modena

De 19 februarie 2014No Comments

Una dintre legendele curselor automobilistice din toate timpurile, Enzo Ferrari, fondatorul marcii Ferrari, ar fi implinit ieri, in 18 februarie, 116 ani. Nascut la Modena in 1898, Enzo Ferrari avea sa inchida ochii pentru ultima oara in 1988, lasand in urma sa cea mai performanta echipa din Marele Circ si poate cea mai cunoscuta marca auto din lume.

Compania Ferrari a tinut sa-si omagieze parintele fondator prin deschiderea muzeului Enzo Ferrari la Modena, Italia. Locatia arata pe exterior ca o capota a masinilor Ferrari de pe vremuri si cuprinde la interior toata istoria brandului.

Muzeul a fost inaugurat de urmasul lui Enzo in fruntea Ferrari – Luca di Montezemolo – si fiul iconicului personaj – Piero Ferrari. Muzeul Enzo Ferrari a existat si pana acum, insa era impartit in doua cladiri separate: casa parinteasca si atelierul in care a lucrat tatal legendarului Enzo.

Noua cladire a fost inaugurata pentru a prezenta intr-un singur loc istoria Calutului Cabrat. Noua galerie care expune istoria Ferrari vine in completarea muzeului din Maranello si se concetreaza exclusiv pe trecutul marcii.

Share

Leave a Reply

twenty − one =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373