Stiri

Noul Nissan Note, in Romania de la 13.600 euro cu TVA

De 23 octombrie 2013No Comments

Dezvăluit publicului pentru prima oară la Salonul Auto Internaţional de la Geneva din martie 2013, noul Nissan Note întruneşte calităţile confirmate ale predecesorului sau şi inovaţiile prezente pe alte doua modele ale mărcii, Nissan Juke şi Nissan Qashqai. Pretul modelului incepe in Romania de la 13.600 euro cu TVA.

Cu noul model, constructorul nipon şi-a propus să ofere clienţilor săi calitate fără compromisuri, cu accentul evident pe inovaţiile tehnologice, în dorinţa de a depăşi convenţiile şi limitările specifice multor modele de succes din segmentul B. Inspirat deapreciatulconceptInvitation dezvăluit la Salonul Auto de la Geneva din 2012, design-ul nouluiNote afişează atât eleganţă, cât şi funcţionalitate. Spre deosebire de versiunile noului model Note comercializate pe alte pieţe, modelul european are un design unic al părţiifrontale, precum şi oglinzi laterale modelate deosebit care înglobează semnalizatoarele.

DESIGN

Construit pe platforma V de la Nissan, noul Note combină un ampatament lung și console scurte pentru a crea un profil sportiv şi agil. Laturile vehiculului se disting prin radicala „Linie Squash” care adaugă profilului un puternic dinamism,denumirea fiind dată de unghiurile inspiratede zborul foarte rapid al unei mingi de squash deasupra terenului de joc.

Partea frontală combină suprafeţe sculptate cu o dispunere întrepătrunsă a farurilor frontale şi a măştii de radiator. Împreună cu pasajele de roată evazate şi o linie distinctă, fluidă, a geamurilor laterale, noul Note consolidează şi mai mult poziţia ocupată de Nissan în avangarda designului auto.

Nissan marchează o etapă esenţială a evoluţiei sale în segmentul B; noul modelul dorește să răspundă nevoilor unei plaje şi mai extinse de clienţi cu o gamă bogată de idei practice noi şi soluţii tehnologice adaptate situaţiilor concrete din trafic.

Începând cu etapa de design şi până la producţia efectivă, noul Nissan Note a fost gândit pentru  a corespunde standardelor clienţilor europeni. Echipele implicate în concepţia acestui model, de la Centrul Tehnic Nissan Europa (NTCE) din Spania şi Marea Britanie au reuşit să creeze un produs ce îşi propune să redefinească standardele cu o abordare îndrăzneaţă a segmentului pe care se instalează. Mergând mai departe, Nissan a deschis o nouă linie de producţie dedicată la uzina constructorului din Sunderland, Marea Britanie. Rezultatal unei investiţii de 147,5 milioane euro, noul Note este fabricat alături de Nissan Juke şi Nissan Qashqai.

MOTORIZARI

Noul Nissan Note este propulsat de o gamă de motoare foarte eficientă, care combină optim performanţele ridicate şi costurile reduse de utilizare. Sunt disponibile trei versiunide motorizare: 1.2 l 80CP, o versiune supraalimentată de 1.2 DIG-S 98CP şi, nu în ultimul rând,opţiunea de 1.5l turbodiesel.

Versiunile pe benzină sunt unităţi în 3 cilindri cu 12 supape, extrem de uşoare, compacte şi eficiente în termeni de consum.  Ambele sunt echipate standardcu sistem Stop/Start.

Pe nivelul de intrare, unitatea de 1,2 l livrează 80CP la 6.000 rpm şi 110 Nm la 4.000 rpm, ceea ce se traduce printr-un consum de 4.7l/100 km şi 109g/km emisii de CO2.

Versiunea supraalimentatăde 1.2 98CP generează 98CP la 5.600 rpm şi 147 Nm la 4.400 rpm, oferind performanţe dinamice similare unui motor în patru cilindri şi consumul specific unei motorizări diesel. Ambreiajul electronic -ce permite deconectarea transmisiei la viteze joase, împreună cuciclul de combustie Miller -ce permite păstrarea supapelor de admisie deschise mai mult timp fac din motorul 1.2 l DIG-S unul dintre cele mai eficienteopţiuni de pe piaţă. Nivelul de emisii de CO2 se situează la doar 99g/km în combinaţie cu transmisia manuală, ajungând până la 119 g/km pentru cutia de viteze automată. În ciclu mixt, consumul de carburant pentru acest motor ajunge la 4,3 l/100 km.

În completarea gamei de motorizări Nissan Note vine un motor în patru cilindri de 1.5 litri dCi turbodiesel. Această unitate de 90 CP dezvoltată de Alianţa Renault-Nissan emite doar 92g/km CO2 şi oferă un consum de 3.6 l/100km în regim mixt. Adaptat în mod specific pentru Note, acesta dispune de o serie de evoluţii tehnologice în comparaţie cu versiunile precedente ale motorului de 1.5-litri dCi, fiind mai omogen în funcţionare, mai silenţios, mai curat şi mai eficient.{gallery}Nissan Note{/gallery}

INTERIOR

Profilul consolei centrale combină o dispunere simplă cu o serie de dotări ce sunt nu doaruşor de folosit, ci şi extremde utile în practicazilnică. Materialele premium amplifică senzaţia de calitate, în timp cedispunerea optimizatăşi poziţionarea inteligentă a comenzilorcresc nivelul de ergonomie al postului de condus.

Nissan a arătat o atenție specială pentru detalii–adesea în zone neglijate de alţi producători. Să luăm,deexemplu, ecranele de bord. Acestea  permit o vizualizare clară a tuturor informaţiilor standard, alături de două noi indicatoare pentru şofat economic.

Afișarea parametrilor de rulare se transmite pe un cadran de pe consolă sub formă de scale verticale în funcţie de poziţia pedalei de acceleraţie. Acționările bruşteşi complete ale pedalei generează un randament scăzut, în timp ce o manevrare mai uşoară crește randamentul, –indicând un stil de şofat cu impact redus asupra mediului.

Noul Nissan Note a ajuns în showroom-urile Nissan la începutul acestei săptămâni. 

În perioada 24-28 octombrie, Nissan organizează Zilele Porților Deschise în rețeaua sa de Parteneri Autorizați. În cadrul acestei acțiuni, persoanele care vor efectua test-drive cu noul Nissan Note vor intra în tragerea la sorți pentru un weekend la volanul noului model.

Share

Leave a Reply

2 × four =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373