Stiri

Noul Nissan Qashqai, prezentat cu doua luni inainte de lansare

De 17 ianuarie 2014No Comments

Nissan a prezentat , in cadrul unui eveniment privat organizat la Grand Cinema Digiplex Baneasa, noua generatie a modelului Qashqai. Nissan a dorit sa arate publicului invitat cum arata noul crossover compact cu doua luni inainte ca acesta sa debuteze pe piata. 

Noua generatie Nissan Qashqai, cel mai important model pentru vanzarile europene ale marcii nipone,  vine cu un plus calitativ evident, vizibil in mod special la interior.

Exteriorul a fost usor restilizat in zona grilei frontale, a capotei si a blocurilor optice. Modelul SUV a crescut cu 5 centimetri in lungime fata de generatia actuala. Grila a primit o insertie de crom mai mare, capota a renuntat la nervurile centrale si a adoptat o noua forma, si aceasta agresiva, blocurile optice si stopurile de lumini au crescut in dimensiuni. Acestea sunt disponibile cu tehnologie LED full, nu doar pentru luminile de zi, si adopta forma de bumerang.  Datorita formei blocurilor optice, s-a optat pentru o noua stilistica a capotei,  care exprima mai mult curgerea aerului.

Interiorul este complet redesenat. Pe langa forma de „pescarus” a bordului, pus in valoare de plasticul moale, placut la atingere, au fost reasezate ergonomic comenzile de pe consola si s-a implementat un sistem multimedia cu diverse functii, de la navigatie pana la interfata pentru smartphone. Bancheta din spate ofera la noul Qashqai mai mult spatiu pentru picioare iar portbagajul a primit o compartimentare mai mult decat interesanta si 20 litri in plus fata de volumul de 410 litri al actualului model.

La nivel tehnologic, pe fondul dorintei impuse de Carlos Ghosn, CEO Nissan, ca marca sa ajunga in 2020 la comercializarea masinii autonome, Nissan a implementat o serie de sisteme inteligente care ajuta munca soferului.

In primul rand, trebuie trecut in agenda  Nissan Safety Shield, care prevede franarea automata in cazul detectarii unui posibil impact, continua prin camera video cu functie de citire a semnelor rutiere, lane assist si sistem de detectare a oboselii la sofer. Lista de dotari contine si Around View Monitor sau sistem de detectare a locurilor de parcare si garare autonoma.  Cu alte cuvinte,  soferul va controla masina doar din acceleratie si frana iar manevrele de parcare vor fi realizate automat de vehicul. 

La capitolul motorizari, noua generatie Nissan Qashqai aduce patru propulsoare. Mai precis, sunt doua diesel, asigurate de motoarele dCi 1.5 cu 115 cai putere si 1.6 litri cu 130 cai putere, si doua pe benzina, de 1.2 litri cu 115 cai putere si 1.6 litri cu 150 de cai putere. Pretul noului Nissan Qashqai va fi anuntat in primavara acestui an. {gallery}Noul Qashqai{/gallery}

Share

Leave a Reply

ten − six =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373