Stiri

Noul Opel Astra schimba complet designul si aduce versiuni PHEV

De 13 iulie 2021iulie 19th, 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

Noul Opel Astra va fi disponibil, pentru prima data in istoria celor sase generatii, in versiune plug-in hybrid. De asemenea, aduce un design spectaculos, o revolutie fata de modelul inlocuit. La lansare, Astra este disponibil in varianta hatchback, cu o lungime de 4.374 mm si o latime de 1.860 mm, fiind cu doar 4 mm mai lung fata de modelul precedent, in ciuda ampatamentului crescut considerabil la 2,675 m (+13 mm). Volumul anuntat pentru portbagaj este de 422 litri.

Noua directie de design

Astra este primul hatchback Opel care reinterpreteaza filosofia de design a marcii, Opel Vizor, dezvaluita initial pe modelul Mokka. Elementul frontal Vizor integreaza tehnologii precum blocurile optice subtiri Intelli-Lux LED si camera frontala a sistemului Intelli-Vision. In spate, emblema Blitz are si rol functional, servind drept maner pentru deschiderea hayonului

O schimbare spectaculoasa a fost facuta la capitolul interior, cu noul Pure Panel complet digital cu doua ecrane de 10 inci integrate intr-o singura unitate – alaturi de priza de aer de pe partea soferului – intr-un format orizontal. Setarile uzuale, ca de exemplu climatizarea, pot fi operate, in continuare, prin intermediul butoanelor fizice, iar in traditia Opel, scaunele fata sunt certificate AGR si pot fi comandate tapitate cu piele Nappa, cu ventilatie, masaj si sistem de incalzire, chiar si pentru locurile posterioare. Tapiteria Alcantara este, de asemenea, disponibila.

Platforma noua si multe sisteme de asistenta

Este folosita a treia generatie a platformei flexibile EMP 2, cu suspensie McPherson la puntea fata si semi independenta, cu bara de torsiune pentru puntea spate. Printre sistemele de asistenta disponibile se numara Intelli-Drive 2.0 ce permite schimbarea semi-automata a benzii de rulare, adaptarea vitezei in viraje si monitorizarea starii de oboseala a soferului. Farurile Intelli-Lux LED Pixel Light sunt de ultima generatie, disponibila deja pe Grandland si Insignia, avand un numar total de 168 elemente LED – 84 in fiecare far.

Motorizari plug-in, benzina si diesel

Astra va fi disponibil inca de la inceputul vanzarilor in varianta electrificata plug-in hybrid, dar si cu motoare pe benzina si diesel. Puterile variaza de la 110 CP la 130 CP pentru variantele pe benzina si diesel, respectiv pana la 225 CP pentru variantele hibrid plug-in.

Transmisia manuala cu sase trepte este standard pentru motorizarile benzina si diesel, iar o transmisie automata cu opt trepte optionala pentru motoarele mai puternice si stan dard la hibrid. Modelul a fost proiectat si dezvoltataa la sediul Opel din Russelsheim, acolo unde va incepe si productia in aceasta toamna. Tot de atunci va putea fi comandata, iar primii clienti isi vor primi masinile la inceputul anului viitor.

Share