HighlightStiri

Noul Opel Corsa a castigat titlul AUTOBEST

De 16 decembrie 2019No Comments

Membrii juriului, din cele 31 de tari europene reprezentate in AUTOBEST, au desemnat noul Opel Corsa castigator, cu un total de 17.617 puncte, in vreme ce locul doi a fost ocupat de Peugeot 208, la o diferenta de 157 de puncte, adica o diferenta procentuala de numai 0,2%. Pe locul trei s-a plasat Skoda Kamiq, urmata de Renault Clio si Nissan Juke.

„A fost o finala foarte echilibrata. Toate finalistele sunt exemple foarte bune pentru ceea ce inseamna azi un ‘best buy car’ pe continentul nostru. Misiunea juriului nu a fost una usoara, iar diferenta pe podium este foarte mica. Dar in orice competitie trebuie sa fie un castigator, iar castigatorul este noul Opel Corsa, ‘The Best Buy Car of Europe” a declarat Ilia Seliktar, presedintele juriului AUTOBEST. Testul Final 5 din acest an s-a desfasurat la Istanbul City Park, unde se afla circuitul de Formula 1 si pe drumurile din zona.

AUTOBEST a mai anuntat si alte premii acordate. SMARTBEST 2019 a mers la Skoda pentru Asistentul Personal Laura, disponibil la modelele Scala si Kamiq. Aceasta realizare este cu atat mai laudabila, cu cat a fost dezvoltat in-house de Skoda, pentru ca in general asemenea sisteme provin de la companii specializate. Volkswagen ID.3 este castigatorul premiului ECOBEST 2019, fiind modelul care poate propulsa VW in era EV. Este primul model al Grupului care foloseste noua platforma MEB.

DESIGNBEST 2019 a fost castigat de belgianul Luc Donckewolke, actualul director de design al Hyundai Motor Group, care include si Kia. Acesta a fost initial angajat la Genesis, divizia de lux a grupului. Mazda Skyactiv-X a primit distinctia TECHNOBEST 2019 pentru motorul care combina tehnologia diesel cu avantajele motorului cu benzina. Mai precis, cu un raport de compresie de 16:1, amestecul aer-benzina foarte sarac se aprinde, in situatii ideale, doar prin comprimare, ca la un diesel. Cand nu este posibil acest lucru, Mazda a inventat un fel de „ajutor”, o a doua injectie de carburant, foarte mica, mai bogata si aprinsa cu scanteia unei bujii, ce creste instantaneu presiunea in camera de ardere si aprinde tot amestecul.

Festivitatea de decernare a premiilor AUTOBEST va avea loc in februarie 2020 la Mainz, Germania.

Share

Leave a Reply

4 × three =