Stiri

Noul Porsche 911 are un mod „wet” pentru evitarea acvaplanarii

De 7 ianuarie 2019No Comments

O serie de noi dotari fac din noul Porsche 911 cea mai buna generatie a modelului de pana acum sau cel putin cea mai tehnologizata. Una dintre noile dotari interesante care a scapat atentiei in momentul lansarii este modul de rulare wet.

Conceput de Porsche pentru o solutie practica la pericolul acvaplanarii,  modul de rulare wet este o premiera pentru lumea automobilelor sport. Din cauza unei garzi la sol mici si a pneurilor late, masinile sport sunt supuse mereu acestui risc in momentul in care ploile abundente afecteaza soselele. Porsche explica ca noul sistem de siguranta foloseste o serie de senzori cu microfoane care  masoara intensitatea apei de pe sosea care ajuge prin rulare la nivelul aripilor fata.

Daca sistemul considera ca exista o intensitate prea mare a acestui proces, este informat soferul care poate activa modul de rulare wet. Odata activita, sistemul imbunatateste distributia puterii intre axe, reduce cuplul motorului si declanseaza o serie de flapsuri care actioneaza in favoarea unei forte de apasare aerodinamice mai mari. Mai mult, sisteme precum Porsche Stability Management si Porsche Traction Management isi pierd din intensitate.

Porsche a dezvoltat in astfel de sistem pentru prima data in 1990, ca parte a unui proiect de cercetare european, insa August Achleitner, seful modelului 911 in acea epoca, a decis sa nu-l foloseasca.

Share

Leave a Reply

seven − two =