Stiri

Noul primar newyorkez promite un trafic cu zero victime omenesti

De 6 ianuarie 2014No Comments

Dezvoltarea masinii autonome promite o lume rutiera lipsita de accidente cauzatoare de victime umane. Noul primar al metropolei americane New York, Bill de Blasio, promite un “Big Apple” cu zero victime printre soferi, pasageri, pietoni sau ciclisti.

De Blasio a demarat programul  „Vision Zero”, prin care isi propune sa faca in 10 ani ceea ce masina autonoma va face in 4 decenii. Un website dedicat acestui proiect va numara victimele traficului newyorkez impartindu-le in cele patru categorii de participanti la trafic. Right a Way va monitoriza numarul victimelor si va dezolta campania si pe Twitter, dar mai ales va tine pasul cu programul primarului, urmand sa arate, odata cu scaderea numarului de victime, daca de Blasio se tine sau nu de cele promise. New York are o populatie de circa 12 milioane de locuitori in zona urbana si aproximativ 18 milioane cu suburbiile.

Impanzit de un trafic aparent imposibil – este bine cunoscut ca newyorkezii ori nu au masini, ori nu le folosesc pentru a se deplasa in oras -, New York-ul nu a facut decat 291 de victime in 2013. Pentru a duce numarul la zero, “orasul care nu doarme niciodata” are nevoie de redesenarea unor intersectii si reamenajarea unor treceri de pietoni.

Mai mult, hotspot-urile, zonele unele peitonii traverseaza ilegal sau strazile unde soferii pot accelera mai mult decat este cazul trebuie gestionate mai bine de autoritatile locale. Pentru acest lucru, primaria promite ca va largi trotuarele si refugiile aflate intre sensurile de circulatie de pe unele strazi si va extinde zonele cu limita de viteza de 20 mph (32 km/h).

Politia – NYPD – va trebuie sa vaneze mult mai eficient iubitorii de viteza, conform planului primariei. De Blasio a spus clar ca reducerea vitezei soferilor poate fi facuta eficient doar printr-o monitorizare atenta a traficului, motiv pentru care vor fi introduse tot mai multe camere video mobile. 

Share

Leave a Reply

19 − two =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373