HighlightStiri

Noul Range Rover Evoque este un Velar mai mic

De 23 noiembrie 2018No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Land Rover a prezentat oficial cea de a doua generatie a modelului Range Rover Evoque, la 7 ani si jumatate de la aparitia primului model. In ciuda timpului trecut, Range Rover nu a renuntat la tinuta sport a modelului, pastrand practic baza de estetica familiara publicului larg.

Design de Velar

Designul noii generatii a plecat de la principiul evolutiei cu elemente stilistice imprumutate de pe noul Velar. Mai precis, blocurile optice subtiri si grila frontala vin direct de pe Velar iar gurile de aerisire raman la fel de mari ca pe vechea generatie. Posteriorul noului Evoque preia, de asemenea, forma stopurilor subtiri existente deja pe Velar, aducand totusi o integrare estetica mai buna gratie dimensiunilor mai mici.

Motorizari Ingenium

Gama de motorizari pastreaza generatie de motoare Ingenium cu 4 cilindri in linie. In cazul versiunilor diesel de 2.0 litri, Range Rover Evoque ofera o plaja de putere care incepe de la 150 cai si ajunge la 237 cai, in timp ce benzinele pleaca de la 237 cai putere si ajung la 296 cai putere. Toate motorizarile sunt oferite cu transmisia ZF etajata in 9 rapoarte, urmand ca o singura versiune diesel sa ofere o cutie manuala in 6 trepte. Noua arhitectura a platformei D8 care sta la baza lui Evoque permite implementarea unei versiuni hibride, anuntate pentru 2020, cand va fi lansata versiunea cu sistem electric de 48 volti, iar la un an distanta va veni si primul Evoque plug-in hybrid.

Interior digitalizat

Daca la exterior se poate spune fara greseala ca e mai mult un facelift, la interior lucrurile stau si nu stau la fel. Noul Evoque prezinta printre noutati instrumentarul de bord digital, noul volan, un display central larg si un al doilea touchscreen pozitionat sub el care serveste la controlul sistemului de climatizare. Desi designul general al cabinei este identic cu cel al actualului Evoque, spatiul interior a crescut gratie unui ampatament largit iar volumul portbagajului creste pana la 591 litri.

 

Capacitati Off-road imbunatatite

Pentru a oferi la un nivel inalt capacitatile de off-road specifice brandului, Range Rover Evoque a fost echipat cu tractiune integrala si o noua generatie a sistemului Active Driveline cu Driveline Disconnect. In plus, noua generatie dispune de sistemul Terrain Response 2 care detecteaza automat suprafata de rulare si ajusteaza imediat setarile vehiculului. Range Rover poate face cu brio unor treceri prin apa care adancimea acesteia nu depaseste 60 cm. Cea mai interesanta dotare este  Ground View, care proiecteaza imagini video pe displayul central facand capota transparenta, astfel incat soferul sa poata vedea exact pe unde masina calca in cazul terenurilor accidentate. Preturile noului Evoque in Marea Britanie incep de la 40 700 dolari pentru versiunea standard, diesel D150 cu tractiune fata.

 

 

Share

Leave a Reply

4 − 2 =