Stiri

Noul Range Rover Sport SVR, cel mai rapid SUV pe Nurburgring

De 30 iulie 2014No Comments

SUV-urile si circuitele nu sunt chiar cei mai buni prieteni.  Insa cand vine vorba despre “Iadul Verde” de la Nurburgring si prestigiul acestui circuit, nici macar SUV-urile nu pot ramane pe dinafara si cer, pe cat posibil, o felie din gloria unui record.

Acest lucru l-a facut si Land Rover cu noul lor Range Rover Sport SVR, model care a obtinut noul record pe segmentul sau la Nürburgring Nordschleife, cu un timp de 8 minute si 14 secunde.

Range Rover Sport SVR va fi cel mai puternic model din istoria Land Rover prin cei 550 de cai ai sai dezvoltati de V8-ul supraalimentat de 5.0 litri. Recordul a fost obtinut de un prototip care respecta specificatiile viitoarelor masini de serie iar la volan s-a aflat unul dintre pilotii de teste ai companiei.

SVR este creatia noii divizii JLR – Special Operations-, un motiv suficient  pentru a vedea un kit de caroserie mult mai agresiv, care include un deflectorul spate, o grila gigant si guri de aerisire mai mari.  Range Rover Sport SVR sprinteaza pe prima suta in mai putin de 5 secunde, impresionant pentru un vehicul de 2,3 tone. 

Share

Leave a Reply

ten − two =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373