Stiri

Noul Renault Koleos, in Romania de la 30 500 euro cu TVA

De 14 iunie 2017No Comments
;;;;;

Dezvoltat in Franta si comercializat deja in Asia, Australia, Turcia si in unele tari din America de Sud, Noul Koleos este disponibil acum si in Romania, in aceeasi luna in care debuteaza pe intreaga piata europeana. Impreuna cu Noul Captur, modelul Koleos se alatura acum celei mai tinere marci europene si completeaza cu succes gama de crossovere Renault (langa Kadjar, lansat in iunie 2015).

Designul noului Koleos

Noul Koleos preia noua linie de design Renault, deja utilizata pentru restilizarea intregii game. Precum Talisman, Koleos este un vehicul de segment D si reprezinta varful de gama Renault. Stilul sau exterior reflecta aceasta pozitionare. Semnatura luminoasa fata, in forma literei C („C-Shape”), se prelungeste dincolo de blocurile optice – precum la Talisman – fapt care ii confera si mai multa putere. In spate, stopurile de zi, precum si cele de noapte sunt dotate cu tehnologie Edge Light care confera un efect 3D pentru o lumina cat mai naturala, perfect vizibila de aproape, dar si de la distanta. Adaugarea elementelor cromate, mai stralucitoare, din partea frontala si de pe aripa vehiculului imbunatatesc calitatea perceputa, iar cele din partea inferioara a barei de protectie spate contureaza evacuarea dubla si reprezinta un element ornamental distinctiv.

Pentru noul Koleos, Renault a ales sa puna accent pe design si confort in egala masura. Exteriorul a fost conceput pentru a oferi tuturor pasagerilor cel mai bun confort interior. Ampatamentul de 2710 mm – pentru o lungime totala de 4670 mm – este unul dintre cele mai lungi din segment ii permite modelului sa revendice un spatiu record. De asemenea, cu raza de 289 mm la genunchi, scaunele din spate confera cel mai bun spatiu in segment, iar inaltimea si latimea la nivelul umerilor si coatelor sunt foarte generoase.

Acest spatiu pentru pasageri vine cu un portbagaj de 498 dm3 VDA (579 litri), iar prin plierea scaunelor din spate se poate obtine un volumul total de 1 706 dm3 VDA (1 795 litri).

Tehnologie 4×4

Tehnologia ALL MODE 4×4-i a noului model a fost deja dovedita pe milioane de vehicule ale Aliantei Renault-Nissan, vandute in intreaga lume. Acest sistem de transmisie integrala asigura monitorizarea constanta a aderentei, pentru a oferi tractiunea ideala in toate situatiile.

Spre deosebire de multi concurenti, Koleos propune un control care permite soferului sa aleaga modul de transmisie. Utilizarea sa este foarte simpla: o comanda in partea stanga a volanului permite schimbarea intre „2WD“, „4WD AUTO“ si exclusiv „4WD LOCK“. Daca modul „2WD“ ofera tractiune fata permanenta, indiferent de conditiile de aderenta pe drum, in beneficiul consumatorului, in modul „4WD AUTO“ sistemul ALL MODE 4×4-i monitorizeaza constant schimbarea conditiilor si tractiunea de conducere si apoi proceseaza informatii de la senzorii sai, pentru a asigura o distributie ideala a cuplului intre fata si spate. Pana la 50% din cuplu poate fi trimis la rotile din spate, daca este necesar. In conditii de off-road sau aderenta slaba (zapada, noroi, nisip) si viteza mica (sub 40 km / h), clientul poate bloca sistemul prin activarea modului „4WD LOCK“ pentru a avea o repartizare 50/50 de cuplu intre puntea fata si spate. La viteze de peste 40 km/h si la fiecare repornire a motorului, aceasta optiune este debifata automat.

Motorizari noul Koleos

In oferta de comercializare gasim motorul diesel 2.0 dCi de patru cilindri si 16 valve, echipat cu un turbocompresor cu geometrie variabila, o sina de combustibil presurizat la 1600 bari si injectoare piezo-electrice. Acest motor dezvolta o putere de 175 CP (127 kW) la 3750 rpm si un cuplu de 380 Nm pe un interval de 2000 la 3000 rpm.

Noul Koleos este cuplat la transmisia automata X-Tronic (2WD sau 4WD). Acesta transmisie automata este proiectata pentru a imbunatati manevrabilitatea si consumul in comparatie cu o transmisie automata conventionala. Spre deosebire de cutiile CVT anterioare, cutia X-Tronic a Noului Koleos reproduce comportamentul cutiilor automate cu rapoarte multiple in cazul acceleratiilor puternice. In acelasi timp, aceasta transmisie optimizeaza confortul in cazul unei variatii de viteza, ca de exemplu, in blocaje de trafic.

Rezultatul este un raspuns instantaneu in timpul accelerarii active, mai lin, oferind o experienta de condus mai silentioasa si un consum imbunatatit la viteza constanta.

Echipari si preturi noul Koleos

In functie de nivelul de echipare, LIFE, ZEN sau INTENS, clientii pot alege tapiterie din textil sau piele, bare de plafon din aluminiu, card „maini libere”, asistenta la parcare fata si spate, sistem R-Link 2 cu ecran tactil de 7″, harta Europei, Bluetooth, radio digital. Pe versiunile de echipare superioare, noul SUV ofera jante din aliaj de 18”, faruri cu tehnologie LED Pure Vision, tapiterie din piele Riviera Noir Titane, Gris Platine sau Marron Sienne si ambianta luminoasa interioara, camera de marsarier si R-Link 2 cu ecran tactil de 8.7”, sistemul „Easy Park Assist” si sistemul audio Bose.

Share

Leave a Reply

1 × 3 =