Stiri

Noul Renault Megane, in premiera mondiala la Frankfurt!

De 8 septembrie 2015No Comments

noul-megane4

La 20 de ani dupa lansarea Renault Megane, vandut in peste 6,5 milioane de unitati in intreaga lume, Renault isi reinnoieste gama si dezvaluie noul Megane, a patra generatie.

In cadrul unui segment foarte competitiv, noul Megane se distinge prin liniile sale dinamice si o puternica identitate luminoasa prezenta in blocurile optice fata si spate. Gama Megane este completata de versiunea GT, disponibila inca de la lansare, care poarta in ea ADN-ul Renault Sport.

Un design dinamic, distinctiv si stilat

Cu noua semnatura luminoasa distinctiva si proportiile foarte echilibrate, noul Megane este inainte de toate un model Renault. El inglobeaza genele de design al marcii, cu umerii sculptati si partea frontala inconfundabila care integreaza logo-ul vertical. In linie cu Renault Talisman, noul Megane propune o identitate luminoasa specifica blocurilor optice fata in forma literei C, care se prelungesc in masca fata. In spate, aceasta semnatura luminoasa orizontala, vizibila atat ziua, cat si noaptea, creste latimea perceputa a modelului. «Pe piete atat de competitive ca cea a berlinelor compacte, era esential pentru noul Megane sa se poata distinge inca de la prima vedere » a subliniat Franck Le Gall, designer Renault.

Cu o garda la sol redusa cu  25 mm si o latime mai mare cu 47 mm in fata si 39 mm in spate decat modelul precedent, noul Megane asigura un comportament exemplar pe sosea. Proportiile sale deseneaza o silueta sportiva cu un ampatament mai lung (+28 mm) si consola fata mai redusa. « Liniile precise si tensionate, orientate catre inainte, sunt desenate pe suprafatele laterale. Asociate unor flancuri sculptate, aceste linii confera dinamism si un caracter puternic  noului Megane » precizeaza Franck Le Gall.

Elementele cromate subliniaza centura caroseriei si decoreaza grila, badge-urile laterale si manerele usilor.Nervurile fine de pe capota, asociate bandourilor cromate si prizelor de aer laterale cu design specfic vin sa consolideze caracterul frontal al masinii.

O versiune GT exclusiva, disponibila inca de la lansare

noul-megane2

Noul Megane GT ofera o bara de protectie fata redesenata pentru a exprima mai multa sportivitate. Integreaza o gura de aerisire mai larga si grila frontala in forma de fagure. In spate, design-ul noului Megane GT este subliniat de cele doua evacuari cromate ce continua design-ul sportiv al partii fata si incadreaza un difuzor venitdin universul F1.

Noul Megane GT poarta logo-ul «Renault Sport » in partea din spate, deasupra  aripilor, precum si in fata. Aceasta versiune sportiva propune o culoare inedita « Bleu Iron » asociata unor elemente in « Dark Metal » in fata si pe oglinzile exterioare, pentru a sublinia apartenenta la universul GT. Noul Megane GT propune de asemenea jante de aluminiu de 18ʺ diamantate, dezvoltate special de Renault Sport.

Share

Leave a Reply

20 − 13 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373