HighlightStiri

Noul Rolls-Royce Cullinan. Bijuteria SUV-urilor a fost prezentata oficial

; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Rolls-Royce si-a prezentat primul SUV din istoria, fiind unul dintre ultimele mari branduri auto care intra pe acest segment de piata. Catalogat drept primul crossover de super-lux al lumii, noul Cullinan isi trage numele dupa cel mai mare diamant descoperit vreodata, care acum se afla pe Coroana Regala Britanica. Rolls-Royce prezinta in esenta un vehicul de lux cu garda inalta la sol si isi descrie creatie drept un vehicul all terrain care preia ideea de lux autentic si o duce pe orice fel de suprafata de rulare. Modelul beneficiaza de platforma din aluminiu  Architecture of Luxury, folosita si la noua generatie a limuzinei Phantom, si beneficiaza de un motor V12 de 6.75 litri cu 563 cai putere si 850 Nm, moment maxim realizabil de la 1 600 rpm.

Marca britanica sustine ca noul Cullinan ofera tratamentul „Magic Carpet Ride” pe orice suprafata de rulare, datorita noii configurari pneumatice a suspensiei. Sistemul de tractiune integrala aduce un buton special denumit „Everywhere”, care face posibila folosirea cuplului maxim pe orice suprafat de rulare. In plus, amortizoarele sunt prevazute cu cate un compresor care asigura in off-road ca fiecare roata se afla in contact cu pamantul.

Cel mai luxos SUV al planetei are o lungime de 5341 mm, o latime de 2 164 mm, o inaltime de 1 835 mm si un ampatament de aproape 3,3 metri.

Clientii lui Rolls-Royce Cullinan vor putea alege intre doua optiuni pentru locurile spate, mai precis intre bancheta traditionala si scaunele individuale. Rolls-Royce Cullinan este si cel mai practic model construit de marca britanica, cu posibilitatea de  rabatare a banchetei si transformarea portbagajului de 600 litri intr-un spatiu de depozitare de 1 930 litri.

Punctul forte al interiorului este geamul separator care izoleaza cabina de zona bagajelor. Usile spate cu deschidere inversa si podeaua plata ofera un spatiu interior usor accesibil si extrem de confortabil.

Rolls-Royce a pastrat identitatea clasica a elegantei marca inregistrata dar a plusat cu functii tehnologice de inalta generatie. Astfel, s-a mizat pe un volan de mici dimensiuni si un display central masiv. Masina beneficiaza de functii precum Night Vision si Vision Assist, sistem de avertizare Wildlife si Pedestrian, dar si 4 camere video cu Panoramic View.

Noul Rolls-Royce Cullinan are un pret de plecare de 325 000 dolari.

Share

Leave a Reply

five × 4 =