Stiri

Noul Rolls-Royce Dawn cabrio

De 8 septembrie 2015No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Rolls-Royce-Dawn-1

Cum Ghost este un sedan, Wraith un coupe, Dawn a primit rolul de a fi decapotabila din gama Rolls-Royce impartita intre cele trei modele cu aceeasi platforma. Desigur, fiecare Rolls-Royce este unic intr-un fel si de aceea marca britanica de lux anunta prezentarea unui nou model, chiar inainte cu cateva zile de deschiderea unei noi editii a Salonului Auto de la Frankfurt.  Si in ciuda designului familiar al noului automobil cabrio marca Rolls-Royce,  Dawn are in proportie de 80% detalii unice la exterior.

Capota lunga si prelungirea scurta a posteriorului nu fac decat sa confere o dinamica vizuala care sa exprime eleganta. In partea din fata, grila impunatoare a masinii a fost infundata cu 45 mm inauntru in timp ce bara fata a fost extinsa in afara cu 53 mm, daca luam ca reper cazul lui Wraith. Prin acest exercitiu, Rolls-Royce ofera o noua stilistica modelului cabrio si-l face, potrivit companiei britanice, sa para concentrat si dinamic chiar si atunci cand sta pe loc.  Posteriorul a fost potrivit pentru a da semnalmentele unei barci cu motor, design specific marcii in epoca de aur a coupe-urilor drophead.  Puntea de lemn care marcheaza aceasta optiune stilistica poate fi descrisa ca o copodopera in materie de design auto, iar Rolls ofera clientilor posibilitatea de a-si alege singuri lemnul pe care il doresc la aceasta constructie. Acelasi lemn ar urma sa stea la baza insertiilor de la interior.

Apropo de interior, Dawn vine cu o cabina configurata 2+2 si o gramada de insertii din lemn. Aici, eleganta este sustinuta de cele mai prestigioase dotari care pot fi gasite in industrie, cum ar fi clima automata in patru zone, sistem audio premium cu nu mai putin de 16 boxe individuale, insertii decorative din crom, accente  de tot felul.

Acoperisul retractabil al lui Rolls-Royce Dawn se deschide/inchide in deplina liniste si are nevoie de asta de doar 20 secunde. In mers, masina poate merge pana la 50 km/h pentru a permite aceasta operatiune. Inginerii britanici au reusit sa creeze un interior silentios chiar si atunci cand acoperisul este deschis, gratie unor solutii ingenioase si a combinarii perfecte intre elementele care compun caroseria.

Sub capota regasim un motor V12  de 6.6 litri cu 563 de cai putere si 780 Nm, momentul maxim fiind realizabil inca de la 1.500 rpm. Viteza de top ajunge la 250 km/h iar timpul de acceleratie de la 0 la 100 km/h este de 4,9 secunde.

Share

Leave a Reply

19 − 3 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373