HighlightStiri

Noul Rolls-Royce Phantom este cea mai luxoasa masina din lume

De 28 iulie 2017No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Rolls-Royce a dezvaluit oficial noua generatie a modelului Phantom, limuzina care pretinde titlul de cea mai luxoasa masina a lumii. Chiar daca beneficiaza de un design care poate fi usor recunoscut in gama Rolls-Royce, noul Phantom aduce mai multa eleganta si isi castiga din start imaginea de automobil iconic.

Fata de predecesorul sau, grila noului Phantom este mai inalta iar sigla Spirit of Ecstasy este asezata cu cativa centimetri mai sus. Incorporata perfect in partea frontala, noua grila impune o estetica curata si moderna. Mai mult, este flancata de blocurile optice cu laserlight, prevazute la randul sau cu rame din LED-uri. Marca britanica anunata ca a creat cele mai sofisticate faruri din lume, faruri care pot lumina pana 600 m distanta.

Linia capotei exprima eleganta legendara a marcii si este pusa in valoare de dungile din inox care se prelungesc in jurul parbrizului, servind drept rama pentru acesta. Aceeasi lucrare o primesc si ramale geamurile, puse in valoare de inoxul polisat manual. Nicio alta masina din lume nu mai prezinta atatea insertii din inox polisat manual. Sedanul de lux beneficiaza de jante de 22 inch si stopuri de lumini care imita aparenta bijuteriilor. Noul Rolls-Royce Phantom se lauda cu cel mai luxos interior creat vreodata de marca din Albion.

Chiar daca designul general aminteste de vechiul Phantom, modelul dispune de noi scaune fata, mult mai confortabile si mai elegante, gratie insertiei de lemn de pe exteriorul spatarului lor. Lemnul nu raspunde doar criteriilor de eleganta, ci poate fi retractabil pentru a servi drept masa de picnic pasagerilor din spate sau pentru a ajunge la sistemul de entertainment destinat ocupantilor locurilor de gala din noul Phantom.

Soferul se poate bucura de un display TFT de 12,3 inch, un ceas analog si cateva accesorii din lemn lucrat manual. Optional, se poate comanda un decantor de whisky care vine cu pahare luxoase  la pachet. Cabina celei de a 8-a generatii a modelului Phantom a suferit cele mai multe schimbari dincolo de suprafata sa. Mai precis, a fost crescut nivelul de silentiozitate din habitaclu prin folosirea unor materiele de antifonare groase de 6 mm dar si a unor pneuri prevazute cu spuma in interior, astfel incat sa scada zgomotul pe care il fac cu 9 decibeli. In cadrul conferintei de presa, Rolls-Royce a precizat ca inginerii de sunet au trebuit sa-si verifice calibrarea instrumentelor de masurare dupa ce au testat prima data nivelul de antifonare, deoarece masina parea sa fie prea silentioasa.

Sub capota, Rolls-Royce Phantom dispune de un motor twin-turbo V12 de 6.75 litri care produce 563 cai putere si 900 Nm, motor ce lucreaza impreuna cu transmisie automata etajata in 8 trepte.

Noul Phantom a fost construit pe asa numita platforma „Architecture of Luxury”, creata integral din aluminiu. Platforma este cu 30% mai rigida si va fi folosita pentru viitoarele generatii ale modelelor Ghost, Wraith sau Dawn.

Cu milioane de calcule pe secunda, sistemul de suspensie pe aer este automat si raspunde in functie de acceleratie sau directie.

Share

Leave a Reply

5 × 3 =