Stiri

Noul Subaru Outback debuteza in Europa

De 29 martie 2021aprilie 3rd, 2021No Comments
; ; ; ;

Cea de-a sasea generatie Outback este dezvoltata pe Subaru Global Platform (SGP), fiind primul Subaru proiectat sa treaca cu bine noile teste Euro NCAP de imapct cu bariera deformabila mobila. Comparativ cu vechea generatie este mai spatios si mai versatil, cu toate cotele interioare de confort marite, precum si un portbagaj cu volum superior si cu o inaltime de incarcare mai mare. In standard este oferit un display central de 11,6 inci, pozitionat vertical, cu conectivitate Apple si Android. 

Tot ca echipare de serie este inclusa noua generatie EyeSight Driver Assist Technology, cu 11 functii de siguranta, dintre care cruise control adaptiv cu mentinerea masinii pe centrul benzii de rulare si sistem precoliziune cu suport avansat de pevitare a coliziunilor in intersectii. Noua este si functia Reverse Automatic braking, in strandard, ce ajuta la evitarea coliziunilor la mersul cu spatele.

Subaru Outback evolueaza si in ceea ce priveste capacitatea de trecere, avand o garda la sol de 213 mm, unghi de atac de 19,7 grade, degajare de 22,6 grade si ventral de 21 de grade. Pentru o mai buna motricitate este propus noul X-Mode, cu doua functii: snow/dirt si snow/mud. 

Motorul boxer de 2.5 litri, cu benzina, are 90% din componente reproiectate si un raport de comprimare mai mare. Este cuplat exclusiv la transmisia Lineartronic CVT, revizuita la randul sau in ceea ce priveste sistemul hidraulic si folosind un ulei cu vascozitate scazuta, care reduce cu 22% pierderile de putere fata de modelul anterior. Noua platforma tehnica aduce cu sine un confort mai bun la rulare, inlaturandu-se o mare parte din vibratii, comparativ cu vechiul model si asigurand o insonorizare superioara. Ruliul a fost redus cu 50%, reactivitatea directiei crescuta, in vreme ce soferul poate alege unul dintre cele doua moduri – Intelligent si Sport – ale sistemului SI-DRIVE, oferit in standard.

Share