HighlightStiri

Noul SUV I-Pace, primul model electric de la Jaguar

De 2 martie 2018No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ;

I-Pace este primul model suta la suta electric al marcii britanice Jaguar. A fost prezentat ieri, 1 martie, in cadrul unui eveniment special organziat de Jaguar.

SUV-ul are la baza un pachet de baterii litiu-ion de 90kWh cu 432 de celule care asigura, in teorie, o autonomie de 475 km. Jaguar pretinde ca noul model isi incarca bateria in proportie de 80% in doar 85 de minute folosind incarcatorul DC 50kW si in 40 de minute cu incarcatorul de 100 kW.

Pentru a oferi un nivel de performanta decent, Jaguar I-Pace dispune de doua motoare electrice, cate unul pe fiecare ax, care produc in regim combinat 395 cai putere si un cuplu maxim de 696 Nm. Cu tractiune pe toate cele patru roti, Jaguar I-Pace se lauda cu un timp de acceleratie de la 0 la 100 km/h de 4,7 secunde.

Din punct de vedere estetic, SUV-ul merge in zona de coupe, fiind influentat masiv de designul supercarului C-X75. Pentru a gasi balanta potrivita intre aerodinamica si sistemuld e racire, grila modelului a fost gandita ca o clapeta mobila care se inchide si deschide in functie de nevoie.

Jaguar sustine ca interiorul este atat de spatios incat poate fi comparabil cu cel al unui SUV de mari dimensiuni, la care se adauga un portbagaj de 656 litri. Noul sistem de infotainment Touch Pro Duo face legea la capitolul tehnologic, unde mai putem nota Amazon Alexa Skill si noul sistem de navigatie EV. Pretul noului model electric Jaguar I-Pace pleaca de la 63 495 lire sterline in Marea Britanie.

Share

Leave a Reply

3 + eight =