Stiri

Noul Tesla Roadster va zbura, promite Elon Musk

De 10 ianuarie 2019No Comments

Elon Musk, CEO-ul si fondatorul Tesla, a obisnuit deja publicul sa anunte absolut orice legat de activitatea companiei pe care o conduce intr-un mod relaxat pe contul personal de Twitter.

Mai nou, Musk a inceput sa le raspunda utilizatorilor de Tesla care propun tot felul de idei, care de care mai avangardiste. Intr-un astfel de caz el a raspuns unui utilizator care propunea un fel de masina care poate decola si ateriza folosind un sistem de propulsie specific navelor spatiale.

Elon Musk a raspuns degajat ca viitorul model Roadster chiar va face ceva similar urmand sa beneficieze de tehnologiile singurei companii private care furnizeaza pentru NASA – SpaceX. Elon Musk spune, in cadrul unor discutii pe Twitter, ca nu glumeste deloc si ca viitorul Tesla Roadster va utiliza in dreptul rotilor din spate un dispozitiv hidraulic bazat pe un gaz rece pentru transformarea miscarii de rotatie in miscare rectilinie.

Sistemul va fi propulsat de un jet de aer remis de un vas de inalta presiune, o tehnologie folosita deja de SpaceX. Elon Musk spune ca nu vor exista probleme privind acceleratia, atat verticala cat si orizontala, si crede ca pentru o vreme va fi legal chiar si pentru drumurile publice in conditiile in care legea nu anticipeaza o astfel de posibilitate.

Share

Leave a Reply

9 + seven =