Stiri

Noul Toyota Aygo, in Romania de 9.237 euro cu TVA

De 22 august 2014No Comments

Primul eveniment de lansare serie a avut loc la malul Mării Negre în locația Kazeboo Beach Mamaia în perioada 15-17 august. Următoarea oprire este la  Suceava – 18-24 august, urmat de Ploiești – 25-31 august, București – 1-7 septembrie, Bralia 12-14 septembrie, Constanța – 15-21 septembrie, Pitești – 22-28 septembrie, Iași – 29 septembrie – 5 octombrie, Cluj – 6-12 octombrie și Timișoara – 13-19 octombrie.

 Tema designului noului model Aygo  a fost denumită ‘J-Playful’  

Începând cu noul design iconic al părții frontale, în forma literei ‘X’, și până la opțiunile de personalizare, toate deciziile inginerești ale noului Aygo  au fost luate avându-se în vedere ideeade ”fun”.
David Terai, inginerul șef responsabil de noul Aygo , spune: “Principalul meu stimulent a fost crearea unei mașini de care oamenii să se îndrăgostească”. “În mod tradițional, atractivitatea mașinilor din segmentul A o constituiau practicitatea, dimensiunile compacte și prețul redus. Însă, adeseori, acestea nu erau atractive.”

Noul Aygo  nu este numai plăcut la condus, ci permite și personalizarea în stilul propriu, fiecare din variantele rezultate fiind atrăgătoare pentru o anumită categorie de gusturi.
Mai mult de 10 elemente constructive pot fi înlocuite cu variante de diferite culori sau forme, permițând clienților crearea propriei variante Aygo . Construcția inteligentă și strategia de instalare atent gândită permit o personalizare directă, cu costuri reduse, asigurând menținerea prețului și timpilor de livrare în standardele segmentului A.
Habitaclul a fost augmentat prin creșterea spațiului disponibil la bord și prin adoptarea unei serii de echipamente inovatoare proiectate pentru a se adecva stilului de viață al clienților mai tineri, pentru care noul Aygo are un nivel ridicat de atractivitate, cel mai reprezentativ exemplu fiind sistemul multimedia x-touch.

Ecranul său tactil de 7″ full-color controlează numeroase sisteme de bord, iar conectivitatea prin MirrorLink pentru smartphone permite mașinii integrarea perfectă în agitația cotidiană a mediului online, prezență din ce în ce mai pregnantă în viețile noastre.

Motorizari

Noul Aygo este echipat cu o versiune îmbunătățită a premiatului motor Toyota de 1.0 litruVVT-i în 3 cilindri, pe benzină. Rămânând unul dintre cele mai ușoare motoare din clasa sa, această unitate remarcabilă a beneficiat de numeroase revizii pentru imbunătățireaperformanțelor și eficientizarea consumului de carburant și a emisiilor de CO2, la nivel de lider de clasă.

Noul Aygo  este disponibil în variantele standard și Eco. Cea din urmă beneficiază de rapoarte mărite pentru treptele a patra și a cincea, anvelope cu coeficient redus de frecare în rulare (RRC), sistem Toyota Stop & Start și îmbunătățiri de ordin aerodinamic. Varianta standard obține o reducere a consumului de la 4.4 la 4.1l/100 km, ceea ce se traduce într-o scădere cu 7g/km a emisiilor de CO2, ajungându-se la valoarea de doar 95 g/km. VariantaEco se comportă și mai bine, evidențiind un consum de 3.8 l/100 km și emisii CO2 de 88 g/km.

Pe parcursul acestor modificări a fost acordată o deosebită atenție păstrării agilitatiimotorului. În continuare, acesta va răspunde rapid comenzilor, și cu toate că antifonarea a fost imbunatațită, sunetul caracteristic a fost păstrat.

Dotari

Din punct de vedere al echipărilor, încă din standard, noul Aygo este foarte generos. Toate mașinile dispun de sistem audio cu radio AM/FM cu mufe USB și AUX, faruri cu lumini de zi (DRL) cu LED, sistem de control al stabilității vehiculului (VSC) și de sistem de asistență la pornirea în rampă (HAC).

‘x-play’ se află în centrul strategiei de gamă a noului AYGO. Această versiune formează baza pentru toate variantele de personalizare, constituind totodată fundația edițiilor speciale ‘x-cite’, ‘x-clusiv’. Pretul special de lansare al versiunii de baza „X” cu caroserie în 3 uși fiind de 9.237 euro cu TVA inclus. 

În România, pe langă cele menționate mai sus, noul Toyota Aygo se comercializeză cu o garanție de 5 ani sau 160.000 KM  și cu Toyota Eurocare, programul de asistență rutieră valabil in toată Europa.

Share

Leave a Reply

12 − 1 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373