Stiri

Noul Volkswagen Golf R

De 20 august 2013No Comments

Volkswagen a dezvaluit publicului noul Golf R, model asteptat la Salonul Auto de la Frankfurt. Varful de gama al celui mai vandut model la nivel european prezinta un motor cu 4 cilindri, un turbo de 2.0 litri cu 300 cai putere.

Se poate observa cum noua generatie a lui Golf R ridica stacheta fata de predecesorul sau cu 30 de cai putere. In ceea ce priveste momentul maxim, acesta se situeaza la nivelul a 380 Nm si este realizabil intre 1800 si 5500 rpm.  Inginerii germani au facut cateva modificari la sistemul de injectie, valve si pistoane pentru a oferi mai multa putere motorului disponibil si pe Golf GTI.

VW Golf R dispune de un sistem de tractiune integrala 4MOTION si o transmisie manuala cu 6 rapoarte. Cu acest bagaj tehnic, vehiculul de inalta performanta poate accelera pe prima suta intr-un timp de 5,1 secunde sau 4,9 secunde cand rolul transmisiei este jucat de un DSG. Marca germana a decis sa limiteze electronic viteza maxima la 250 km/h.

Cifrele oficiale ale consumului prezinta un nivel de 7,1 litri la 100 km in regim mixt pentru versiunile cu transmisie manuala si 6,9 litri pentru cele echipate cu DSG. In comparatie cu Gloft GTI, versiunea R are o garda mai joasa cu 5 mm si vine cu jante de 18 inch, optional de 19 inch. Masina beneficiaza de o suspensie fata MacPherson si un multilink imbunatatit pentru puntea spate, toate acestea pentru a oferi o manevrabilitate mai buna.

In plus, versiunea de top aduce un kit aerodinamic mai agresiv, pus in evidenta de pragurile laterale pronuntate sau noile bare. Stopurile de lumini fumurii si evacuarile din crom sunt semnaturile estetice ale lui Golf R. Clientii se pot bucura inca de la versiunea standard de luminile bi-xenon sau LED-uri.

La interior, regasim scaune sport imbracate intr-o piele care imita vizual fibra de carbon si insertii de Alcantara. Instrumentarul de bord ridica nivelul vitezometrului pana la 320 km/h iar sistemul de infotainment este disponibil cu touchscreen in varianta cu 5 inch, 5,8 inch si 8 inch. Noul VW Golf R va fi disponibil in variantele cu 3 si 5 usi si va debuta pe piata din Germania cu un pret care pleaca de la 38.325 euro cu TVA.  

Share

Leave a Reply

12 − three =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373