Blog

Nu vrem la doctor!

De 27 iunie 2012No Comments

Speriati ca vizita medicala le-ar rapi prea mult timp, sute de romani se inghesuie cu orele la ghisee pentru a-si schimba permisul de conducere.

Statul Roman nu-si lasa cetatenii sa se odihneasca linistiti nici dupa ce au tras ca niste apucatii de sarbatori. Vina o poarta Codul Rutier care se va modifica incepand cu data de 19 ianuarie, si care ii obliga pe toti cei care vor sa-si schimbe permisul de conducere sa faca si un examen medical. Cum pana pe data de 19 permisul inca poate fi schimbat fara vizita la medic, romanii, care au aflat foarte repede ca e oferta, au dat navala sa prinda si ei macar unul.

Am avut asadar posibilitatea sa ne dam seama ca dupa Politia Rutiera, soferul roman se sperie cel mai tare de doctor, atat de tare incat e dispus sa stea si 12 ore in frig. Noroc ca cei mai in vasta, cu experienta in statul la coada, au organizat gloata pe liste de intrare.

Cine a fost mai norocos a stat la coada doar doua sau trei ore, cine nu, a ajuns subiect de stiri si a avut prilejul sa apara la TV. Noul Cod Rutier prevede ca la fiecare schimbare de permis sa se faca si un examen medical. Pretul permisului ramane acelasi, adica 68 de lei, la care se aduaga insa pretul vizitei la medic.

Perioada de valabilitate a unui permis pentru categoria B ramane tot de zece ani, singurii care vor fi obligati sa mearga mai des la doctor fiind profesionistii, care vor avea permisul valabil doar cinci ani.

Daca vreti sa va faceti o idee despre amploarea fenomenului generat de „oferta speciala”, aflati ca in cinci zile au fost eliberate permise de conducere cat intr-o luna, adica peste 55.000.

Share

Leave a Reply

4 + 3 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373