HighlightStiri

Numele lui Lewis Hamilton apare in Paradise Papers

De 10 noiembrie 2017No Comments

Investigatia jurnalistica Paradise Papers, realizata de Consortiul International de Jurnalisti de Investigatie, a scos la iveala conexiunile dintre milionari, politicieni si celebritati in vederea spalarii banilor si mutarii lor prin offshore pentru a scapa de plata taxelor si impozitelor.

Cele 13, 4 milioane de documente electronice au scos la iveala cum un total care ajunge la trilioane de dolari este manevrat prin aceste zone paradis fiscal pentru nu fi platite taxele legale. Dincolo de numele din zona politica si din mediul de afaceri, cvadruplul campion mondial din Formula 1, Lewis Hamilton, este descoperit in aceasta schema.

El si consilierii sai fiscali au folosit metode dubioase pentru a evita plata unor taxe la cumpararea unui avion privat in valoare de 21,7 milioane dolari. Avionul Bombardier Challenger 605 a fost importat in Isle of Man in 2013 printr-un contract de leasing realizat de consilierii lui Hamilton. Ca parte a acestui proces, Lewis Hamilton a primit o scutire de taxe in valoare de 4,3 milioane dolari.

Desi pana aici nimic nu este ilegal, faptul ca s-a facut un contract de leasing fictiv, intre Hamilton si consilierii lui, contravine in mod explicit legilor europene si britanice. Scutirea de taxe se poate face in temei legal doar daca avionul era folosit pentru a sustine o activitate ecnomica. BBC sustine ca are documente care atesta ca o treime din cursele avionului au fost facut de Hamilton in scopuri personale si nu de afaceri.

Din tabara proaspatului campion mondial din F1 nu au venit prea multe explicatii, cei de la BBC fiind informati ca „ avocatii multiplului platitor de taxe Lewis Hamilton se vor ocupa de clarificarea situatiei”.

Share

Leave a Reply

3 × 5 =