Tehnologie

NVIDIA si Audi lucreaza la cea mai avansata masina autonoma

Share

audi-q7-piloted-driving-concept-vehicle

La CES 2017, NVIDIA a anuntat extinderea parteneriatelor tehnologice incheiate cu companii de top din industria auto si cea a echipamentelor si instrumentelor de navigatie, cu scopul de a valorifica inteligenta artificiala (AI).

Astfel, NVIDIA va extinde colaborarea cu Audi, planurile celor doua companii vizand lansarea comerciala in 2020 a unor masini dotate cu inteligenta artificiala. Prima etapa a colaborarii se bazeaza pe dezvoltarea si utilizarea NVIDIA DRIVE PX, o platforma AI pentru masini autonome, care utilizeaza retelele neuronale AI pentru a intelege mediul inconjurator si a determina cel mai sigur drum. In acest an, Audi va lansa noul A8, primul vehicul automatizat Level 3 din lume, echipat cu sistemul Traffic Jam Pilot bazat pe tehnologia zFAS, care integreaza hardware si software NVIDIA.

nvidia-bb8

Tot in cadrul CES, NVIDIA a prezentat propria masina autonoma cunoscuta sub numele BB8. Cei peste 3.000 de participanti la keynote-ul NVIDIA au putut vedea intr-un video prezentat in premiera modelul BB8, care dispune de computerul DRIVE PX 2. In clip e prezentat un drum cu adevarat revolutionar catre Starbucks; masina intelege si interactioneaza cu soferul intr-un limbaj natural, analizand culoarea semaforului, semnele de circulatie, intersectiile, apoi predand controlul soferului, la solicitarea acestuia.

ZF, unul dintre cei mai mari distribuitori de automobile si furnizor de top pentru industria de camioane din Europa, a lansat sistemul auto autonom ZF ProAI, bazat pe computerul de bord NVIDIA DRIVE PX 2 AI, destinat autoturismelor, camioanelor si altor vehicule comerciale utilizate in fabrici, industria agricola si minerit. ZF ProAI foloseste configuratia DRIVE PX 2 AutoCruise pentru a le permite companiilor sa construiasca vehicule autonome, de la autoturisme si camioane, pana la masini cu aplicabilitate industriala. ZF ProAI va fi disponibil pentru productie la inceputul lui 2018.

NVIDIA extinde colaborarea cu HERE si Zenrin, doua companii de top din industria sistemelor de navigatie, in contextul in care hartile HD au devenit esentiale pentru masinile autonome.

Share

Leave a Reply

19 − 18 =