Stiri

O femeie ar putea deveni CEO GM

De 27 septembrie 2013No Comments

Clubul exclusiv al barbatilor care conduc companiile auto nu va domni la nesfarsit. Dan Akerson, CEO General Motors, presedintele responsabil pentru aducerea gigantului american pe profit, a comentat, in cadrul unui summit sustinut in Michigan, SUA, ca o femeie in haina unui CEO din industria auto este inevitabil.

Unele surse sugereaza ca Akerson s-a referit in mod anume la Mary Barra (foto), prim vicepresedinte al departamentului de dezvoltare al produsului la GM. Barra este luata in calcul de presa americana ca unul dintre candidatii la scaunul de CEO GM dupa retragerea lui Dan Akerson. Vorbind despre industria auto, Akerson a  declarat: „Veti avea mai multe femei in consiliile de administratie si in managementul superior  in urmatorii zece ani, cel putin eu asa sper”.

Mary Barra este femeia cu cea mai inalta pozitie la GM si a fost plasata de Forbes pe locul 35 in topul celor mai puternice femei din lume. Succesul acestei reprezentante a sexului frumos este cu atat mai spectaculos cu cat a reusit intr-un domeniu al ingineriei, nu doar in liga exclusivista de manageri seniori, dominata in mod traditional de barbati.

Insa scaunul de CEO GM nu este tocmai garantat doamnei Barra, in topul candidatilor situandu-se si acum Mark Reuss, care nu a ascuns intentia de a prelua rolul lui Akerson. In orice caz, faptul ca o femeie cum este Barra a ajuns atat de sus la conducerea unui colos al industriei auto arata clar ca cel putin in Detroit, lucrurile se schimba. 

Share

Leave a Reply

two × 5 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373