Stiri

O noua marca auto ia nastere in Turcia

De 7 noiembrie 2017No Comments

Turcia, una dintre cele mai mari piete auto din Europa, s-a remarcat pentru numeroasele fabrici auto pe care diversi producatori europeni le-au deschis acolo.

Cu toate acestea, Turcia si-a adoptat tot felul de modele straine drept automobile nationale, de la fabricile  Renault, Hyundai, Honda, Toyota sau Fiat.

A venit randul unui brand de automobile turcesc, care va debuta in 2019 cu un prim prototip suta la suta electric. Initiativa apartine presedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, si este denumita „Automobilul Turciei”. La ea vor lucra 5 entitati locale de pe piata auto si a tehnologiei.

Dupa prototip, se estimeaza ca modelul de serie va putea debuta in 2021, tot cu un tren de rulare electric. Desi este extrem de greu sa reusesti sa faci o marca auto si e si mai greu sa faci o marca auto electrica, suportul statului turc atat financiar cat si logistic este atat de mare iar potentialul unei piete cu 1 milion de vanzari anuale la fel, incat e greu de crezut ca Turcia nu va avea un automobil national in deceniul urmator.

Share

Leave a Reply

five × three =