HighlightStiri

Sesiune Euro NCAP – Mazda CX-30 impresioneaza cu 5 stele si calificativ 99%

De 13 noiembrie 2019No Comments

Alaturi de Mazda si Opel au mai fost testata Mercede-Benz GLB si Ford Explorer. Mazda CX-30 a obtinut cel mai bun rezultat la protectia adultilor pentru un model testat conform protocolului valabil in 2018 si 2019. 5 stele si un calificativ de 99% pentru protectia ocupantilor, pictogramele ce denota gravitata leziunilor fiind aproape in toatalitate de culoare verde, adica cel mai bun comportament posibil. In urma cu cateva luni si Mazda3 a obtinut un scor excelent de 98% pentru protectia pasagerilor adulti.

CX-30 a obtinut calificative foarte bune si la celelalte teste: 86% pentru protectia copiilor, 80% pentru protectia pietonilor si 77% pentru sistemele de asistenta. Michiel van Ratingen, secretarul general Euro NCAP a spus la incheierea sesiunii: „Felicitari celor de la Mazda pentru rezultatul aproape perfect pe care l-au obtinut la protectia pasagerilor adulti. Mai avem de testat cateva modele in 2019, dar este putin probabil sa vedem un rezultat mai bun la acest capitol.”

Ford Explorer

Ford Explorer a fost testat in versiunea lui hibrida, obtinand tot 5 stele, dar un calificativ mai mic pentru protectia adultilor, de 87%. Comportamentul cel mai slab in acest caz, conform pictogramelor EuroNCAP s-a inregistrat la impactul frontal cu o bariera deformabila. In ceea ce priveste protectia copiilor, procentul a fost de 86%, in vreme ce pentru protectia pietonilor calificativul este de doar 61%, in parte cauzat si de forma si dmensiunea gneroasa a caroseriei. In fine, sistemele de siguranta aflate la bord i-au adus un calificativ de 76 de procente.

Mercedes-Benz GLB

Mercedes-Benz GLB a obtinut 5 stele si un calificativ de 92% pentru protectia ocupantilor adulti. Pictogramele cu gravitatea leziunilor indica un comportament foarte bun in majoritatea cazurilor, posibilele traume fiind insa de nivel redus. Copiii beneficiaza de o protectie foarte buna, calificativ 88%, in vreme ce pietonii au un rating de 78%. Sistemele de asistenta au dovandit la randul lor un calificativ de 74%.

Opel Corsa

Noul Opel Corsa, care imparte platforma tehnica cu Peugeot 208 a obtinut 4 stele, la fel ca si modelul francez, lipsindu-i un singur procent, la sistemele de asistenta, pentru a intruni punctajul pentru un rating de 5 stele. Pentru protectia pasagerilor adulti a primit un calificativ de  84%, pictogramele aratand un risc crescut in zona gatului pasagerilor de pe bancheta la un impact din spate. Pentru siguranta copiilor Corsa a acumulat 86%, iar pentru protectia pietonilor un total de 66%. Sistemele de siguranta au primit ratingul de 69%.

Share

Leave a Reply

twelve + three =