Stiri

OFICIAL: AMG si Aston Martin confirma mariajul

De 25 iulie 2013No Comments

Dupa o lunga perioada de speculatii si zvonuri, Aston Martin si AMG, divizia de performanta de la Mercedes, au anuntat astazi ca vor semna un parteneriat.

Ultimele detalii vor fi discutate inainte de finele acestui an, dar deja se stie ca Aston va avea acces la tehnologia propulsoarelor V8 construite de AMG. Mai mult, marca britanica va utiliza cateva componente electrice si electronice dezvoltate de germani pentru noua generatie a motoarelor V8. In schimb, Mercedes va prelua un pachet de 5% din actiunile Aston Martin, alaturandu-se unor alti actionari precum Adeem Investment sau Investindustrial. 

Noul parteneriat de pe piata auto va avea consecinte si la nivelul furnizorilor, o intelegere intre Daimler, Mercedes AMG si Aston Martin urmand sa clarifice si aceasta chestiune. Ian Minards, directorul de productie de la Aston Martin, a declarat: „Am ales AMG in mod special pentru modul in care desfasoara procesul de dezvoltare al trenurilor de rulare”.

Ola Källenius, seful AMG, a replicat: „Suntem mandri sa lucram cu Aston Martin si sa le furnizam motorizarile si componentele de care au nevoie. Este dovada faptului ca acest parteneriat tehnic este un castig pentru ambele parti”. 

Share

Leave a Reply

seven + 16 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373