Stiri

OFICIAL: Citroen Cactus Concept imbina designul cu functionalitatea

De 5 septembrie 2013No Comments

Inspirat de conceptul C-Cactus prezentat in 2007, Citroen Cactus Concept introduce noul stil de design al seriei “C” si  noua tehnologie Hybrid Air.

Designul masinii ne lasa senzatia ca este vorba de un crossover, insa Citroen spune ca este un hatchback compact. Intr-adevar, dimensiunile conceptului confirma acest lucru, 4,21 m lungime, 1,75 m latime si 1,53 m inaltime, singurul element care nu se potriveste insa cu ideea de hatchback fiind garda la sol de 21 cm.

Habitaclul este tratat intr stil high-tech unde un display cu diagonala de 7” tine loc de ceasuri de bord iar unul de 8”, plasat pe consola centrala, preia functiile sisstemului multimedia si al climatizarii. Evident, a disparut si maneta schimbatorului de viteze, aceasta fiind inlocuita cu butoane. Constructorul francez a gasit o solutie tehnica interesanta pentru air-bag-ul pasagerului care se deschide din tavan.

Citroen nu a dezvaluit foarte multe detalii despre sistemul de propulsie, insa ne spune ca acesta este capabil sa obtina un consum mediu de 3 l/100 km. Sistemul hibrid nu are nevoie de baterii si ofera o reducere de 45% a consumului de combustibil fata de un motor conventional. 

Share

Leave a Reply

15 + 3 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373