Stiri

Oficial: Land Rover Defender va fi scos din productie in 2015

De 11 octombrie 2013No Comments

Constructorul britanic Land Rover a anuntat ca va opri productia modelului Defender in 2015, cu doi ani mai devreme decat era prevazut initial.

Un purtator de cuvant al companiei a explicat ca decizia a fost luata din cauza normelor de siguranta si poluare ce vor fi adoptate in Europa pana in 2020, norme care ar genera costuri prea mari pentru a fi respectate de “batranul” Defender. Montarea unui motor care sa respecte noile reglementari in materie de poluare este posibila si nu ar ridica mari probleme de ordin tehnic, in schimb respectarea normelor viitiare de siguranta este pur si simplu o cerinta prea mare pentru o masina care a intrat in productie acum 67 de ani.

Land Rover pregateste un inlocuitor, insa cele doua vor fi legate doar cu numele, deoarece noul Defender va fi un SUV costruit pe platforma urmatoarei generatii Discovery.

Introdus in 1948 pe post de utilaj pentru fermieri, Discovery s-a bucurat imediat de un succes enorm. Evolueaza treptat, fata insa a se indeparta de scopul pentru care a fost creat initial, iar in 1983 ajunge la forma in care se construieste si acum.

Share

Leave a Reply

three − 2 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373